Sommige snorscooters zien het nog steeds niet zitten om met helm en al naar de rijbaan te gaan. Het alternatief? Koop een fiets! Mokum Magazine zocht de best verkochte fietsen van Amsterdam voor je uit.

Gazelle

Van ’s lands bekendste fietsenmerk is de Esprit C een aanrader. Deze strong bike is robuust en toch heel licht, waardoor je dagelijks moeiteloos flinke afstanden kunt afleggen.

Batavus

De meest verkochte stadsfiets van het merk Batavus is de Old Dutch, beter bekend als dé omafiets van Nederland.

Sparta

Sparta’s populairste urban bike is de Pick Up Deluxe. Dit is een zogeheten transportfiets. Op de voor- en achterdrager kan je alles kwijt, van je sporttas tot een kratje bier.

Union

Union heeft een uitgebreid assortiment stadsfietsen. Het model Flow fiets vliegt op dit moment over de toonbank. Hij ziet er fashionable uit en het zadel zit als een zetel.

Lekker Bikes

‘Born in Amsterdam, Raised in Australia’. Lekker Bikes is een Australisch/Nederlands fietsenmerk dat modern Nederlands ontwerp met invloeden van fietsculturen wereldwijd combineert. Lekker Bikes heeft één filiaal in Amsterdam (Prinsengracht 380). Hun snelst verkochte fietsen zijn de Jordaan en de Amsterdam Elite.

VanMoof

De Electrified S2 moet je hebben. Deze most wanted fiets ziet er niet alleen fantastisch uit, maar bezit ook talloze features, waaronder een ingebouwde anti-diefstal tracker. Dit is echt de ultieme fiets voor alle Amsterdammers!

Tekst Boris van Leeuwen Foto VanMoof