Slagerij Poldervaart kreeg deze maand een 10 van Mokum Magazine voor de lekkerste huzarensalade. Waarmee onderscheidt deze vleessalade zich? Eigenaar Jasper Hanjoel legt uit. 

Jasper: ‘Goede aardappels, augurken, zure uitjes en goed vlees zijn van belang. Zacht, langzaam gegaard draadjesvlees, dat is het meest cruciale ingrediënt. Eigenlijk is het gewoon het recept wat je overal in de oude kookboeken vindt. Alleen onze winkeldame Anita maakt het al zo’n 30 jaar in de perfecte samenstelling. Alles wordt met de hand gemaakt (wel met handschoentjes aan hoor, we denken aan de hygiëne) en die ambacht proef je gewoon. Het is heel traditioneel, een simpele basissaus, goed gekruid en misschien wel het belangrijkst: het is makkelijk.’

Lees ook: Test: De lekkerste huzarensalade van 020

Slagerij Poldervaart

www.slagerijpoldervaart.nl
Pretoriusstraat 10
020-665 3610
slagerijpoldervaart@gmail.com

Productie Boris van Leeuwen met dank aan Slagerij Poldervaart