Maderotherapie is een bindweefselmassagetechniek waarbij houten elementen worden gebruikt. De therapie is goed voor de gezondheid, maar kan ook gebruikt worden voor esthetische doeleinden. Mokum Magazine’s beautyredactrice Isa besloot het te proberen bij SKINSIDEOUT (1e Laurierdwarsstraat 2, Amsterdam) en deelt haar ervaring.

Daar ging ik dan, op mijn scootertje richting SKINSIDEOUT voor een eerste kennismaking met Maderotherapie. Ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch was, want bindweefselmassages doen toch erg veel pijn? En gaan die gekke deegrollers me nou écht zo’n strak, cellulitisvrij lichaam bezorgen als men beweert?

SKINSIDEOUT heeft een prachtige, moderne salon. Het is schoon, het ruikt lekker en ik werd vriendelijk ontvangen door Carina. Carina is een freelance massagetherapeut en ze zit al 20 jaar in het vak. Ze vertelde me over Maderotherapie – wat het precies is, hoe zij het heeft geleerd en wat ik het komende uur kon verwachten.

Carina gebruikt verschillende houten elementen (‘rolling pins’) voor de buik, benen, armen en rug. Elk houten element heeft een specifiek gebruik voor een bepaald deel van het lichaam. Als je nieuwsgierig bent, vertelt Carina precies wat ze aan het doen is tijdens de behandeling, maar als stilte je voorkeur heeft kan dat natuurlijk ook. In vergelijking met andere bindweefselmassages, doet deze behandeling vrijwel geen pijn!

In totaal ben ik drie keer bij SKINSIDEOUT geweest voor Maderotherapie en ik merk gelijk verschil! Ik verloor veel vocht, mijn cellulitis verdween en mijn lichaam ziet er een stuk strakker uit. Voor ‘het perfecte resultaat’ zou ik nog enkele keren een behandeling moeten ondergaan, maar het verschil tot nu toe heeft me positief verrast!

Ik raad Maderotherapie zeker aan! Vooral als je je bloedcirculatie wil verbeteren, stress wil verminderen of als je last hebt van Oedeem/vochtvasthouding. Dat is niet het enige. Deze therapie kan namelijk ook gebruikt worden voor esthetische doeleinden: om rimpels te verminderen (gezicht), gelokaliseerd vet te verwijderen, cellulitis te bestrijden, om je lichaam te verstevigen en betere contouren te krijgen door huidverstrakking.

Let op! Dit is geen ontspanningsmassage. Als dat wel is wat je zoekt, past de Relaxing Massage van SKINSIDEOUT beter bij je.

Bij SKINSIDEOUT betaal je €65 voor een uur Maderotherapie. In de maand juli is er een aanbieding! Bij een pakket van vijf behandelingen krijg je de zesde gratis. Ik zeg doen!

Meer informatie?
Neem contact op met Carina Tolud:
Skinsideoutamsterdam.nl
Info@skinsideoutamsterdam.nl
+316 31524349
Eerste Laurierdwarsstraat 2, Amsterdam

Of check de juli-editie van Mokum Magazine. Die is nu verkrijgbaar op 1500 locaties in Amsterdam! (Vind onderaan deze pagina de locatie bij jou in de buurt).

Tekst Isa Wessels Foto Chantallelaurentphotograpy