Wie houdt er nou niet van een lekkere en goede lunch in Amsterdam? Mokum Magazine heeft hun favoriete broodjes op een rij gezet.

Basilico Fish & More (Willemstraat 29A)

Panini Parma – €6,50
Een lekkere hap met buffel mozzarella, parmaham en rucola. Voor een lekkere authentieke Italiaanse lunch moet je hierheen.

Davie’s Amsterdam (Tweede Leliedwarsstraat 13)

Broodje Lox – €13,50
Dit is de duurste van ons lijstje, maar zeker niet de minste! In ruil voor een wat hogere prijs krijg je een heerlijke en grote focaccia met gerookte zalm, roomkaas en dille-komkommer.

Lees ook: Test: Het lekkerste broodje bal (met satésaus) van Amsterdam

JWO Lekkernijen (Tweede Goudsbloemdwarsstraat 1)

Pistoletje grillworst met kaas en honingmosterdsaus – €4,25
De boys van Mokum Magazine vreten zichzelf helemaal suf aan dit broodje. Delicatessen zonder poespas en vers gebakken en belegde broodjes: dat is JWO.

Keurslagerij Pouw (Haarlemmerdijk 95)

Broodje Filet Americain met ei – €3,50
Hoofdredacteur Martijn van Stuyvenberg vindt dit de lekkerste filet americain van de stad. Het smaakt zo goed dat peper en zout niet eens nodig is.

Little Saigon (Zeedijk 88-90)

Banh Mi Thit Nuong – €6,50
Banh Mi Thit Nuong is letterlijk vertaald uit het Vietnamees een broodje gegrilde varkensspeklapjes. Bij Little Saigon (een nog voor velen onbekende parel wat betreft broodjes) hebben ze bijna alles uit de Vietnamese keuken. Op ons favoriete broodje is er naast varkensvlees ook nog ruimte voor verse groenten en een smaakvolle dressing.

Slagerij Vet (Zeedijk 99)

Broodje Zeedijk – €5,75
Een ware klassieker. Wie dit nog nooit heeft gegeten, mag zichzelf geen Amsterdammer noemen. Wat redacteur Joey betreft is deze het lekkerste in het zonnetje op het bankje voor Vet met een flesje jus d’orange.

Lees ook: Test: Het lekkerste broodje bakkeljauw van Amsterdam

Le Sud (Haarlemmerdijk 118)

Broodje met kipballetjes – €7,45
Deze zaak hebben wij onlangs pas ontdekt. Deze Libanees mag toch echt niet ontbreken, omdat dit een van de betere broodjes sinds tijden was.

Sweetie Sranang (Brouwersgracht 125)

Broodje Kip Kerrie – €3,80
Verrukkelijk broodje voor tijdens de lunch. Naast broodjes kun je hier ook andere lekkere maaltijden halen.

Warme Bakker (Nieuwezijds Voorburgwal 157)

Broodje Gegrilde Kip – €4,50
Deze vliegen hier over de toonbank. Vlak achter de Dam kan je hier terecht voor een simpele, maar lekkere middagmaaltijd.

Productie Joey van Houten