‘Beste reizigers’. Iedereen die eens met het ov gaat, zal de volgende ergernissen meteen herkennen. 

Bellende mensen

De grootste irritatie in de trein of in de bus: mensen die zo hard tegen hun telefoon schreeuwen dat je je nog afvraagt waarom ze eigenlijk nog bellen. Meestal gaat het dan ook nog eens over onderwerpen die te gênant zijn om in het openbaar te vertellen. ‘Ja ik was net bij de huisarts en die vertelde dat mijn winderigheid wordt veroorzaakt door…

Harde muziek

Soms vraag je jezelf af hoe het komt dat sommige mensen hun muziek zó ongelofelijk hard moeten zetten dat de hele coupé mee kan luisteren. En vaak is het niet bepaald klassieke muziek!

Twee zitplaatsen bezetten

Van die mensen die zelfs in de spitsuren hun hele hebben en houwen op de stoel naast hun neerzetten. Of nog erger: die op de stoel aan de buitenkant blijven zitten. Pas wanneer je bijna bovenop hun troep gaat zitten, halen ze de spullen met veel gezucht en gekreun weg.

Lees ook: De leukste fietsroutes in Amsterdam!

Praten in de stiltecoupé

Wie zijn erger: mensen die (hard) praten in de stiltecoupé, of de mensen die heel overdreven ‘sssssttt’ roepen?

Uit- en instappen

Al van jongs af aan leer je dat je eerst de mensen uit de bus/trein/tram/metro laat voordat je zelf instapt. Helaas heeft niet iedereen deze opvoeding gehad. Stel je voor dat de bus al wegrijdt voordat je in kan stappen…

Vertraging

De kwelling waar iedere reiziger mee te maken krijgt: +5-, +10-, +30 minuten…. rijdt niet. Dat wordt nog wat met al die regen.

Heb jij zelf ook een grote ergernis die niet in dit artikel staan? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Tekst Boris van Leeuwen Foto Pixabay