Van de racemonsters van ShareNOW tot aan de luxueuze Jaguar I-Paces van Sixt: carsharing is dé trend. Maar welke deelauto is het prettigst, schoonst en meest gebruikersvriendelijk?

 

1 Sixt

Auto: BMW I3
Prijs: €0,25 per minuut
Oordeel: Reserveren gaat gemakkelijk en het is by far de schoonste deelauto van deze test. Veel vrije kilometers zijn inbegrepen, je mag de auto achterlaten waar je maar wilt en je kan zelf bepalen in welke klasse je een auto kiest. Voor ons is het klip en klaar: Sixt is the one and only.

2 MyWheels

Auto: Nissan Leaf
Prijs: €3,25 per uur
Oordeel: Thumbs up voor de klantenservice: zij zijn snel en behulpzaam. De auto zag er netjes uit en het incheckproces werd duidelijk uitgelegd. Hinderlijk: de auto moet terug naar een vaste plek of zonegebied.

3 Greenwheels

Auto: Volkswagen up!
Prijs: €6,00 per uur
Oordeel: De oudste aanbieder van deelauto’s in Amsterdam. Snel en gemakkelijk geregeld, maar de schoonmaak van de auto is een puntje van aandacht. Het was overduidelijk dat er een vrouw met lange blonde haren voor ons op de passagiersstoel had gezeten.

4 ShareNOW

Auto: Smart
Prijs: €0,31 per minuut
Oordeel: Voorheen car2go. Ook bij deze compacte stadsauto’s (sinds kort hebben ze ook een BMW I3 – als je die weet te vinden) moesten we goed zoeken voordat we er een hadden gevonden. Nog een minpuntje: in zo’n klein karretje is het natuurlijk af te raden om naar de IKEA te gaan.

5 Snappcar

Auto: Kia Picanto
Prijs: €30,- per dag
Oordeel: De Airbnb onder de autoverhuurders. Je huurt een auto van een Amsterdamse medebewoner. De app is duidelijk en overzichtelijk en de eigenaar reageerde vrij vlot. Wel is het te hopen dat je de klantenservice niet nodig hebt, want je mag iets inspreken en dan ‘bellen ze u terug’. We wachten nog steeds…

6 Fetch Car Sharing

Auto: Renault ZOE
Prijs: €0,30 per minuut
Oordeel: Binnen 15 minuten moesten wij vanaf de Palmgracht naar de Rozengracht rennen voor deze wagen, om vervolgens buiten adem aan te komen bij een auto waar de sigarettenas en de McDonald’s zakken op de grond lagen. Laten we het maar houden op een momentopname.

Check al onze test via www.mokummagazine.nl/test

Productie Remco Buma, Bipendu Tshipanda