Lekkere biertjes; Amsterdam weet er wel raad mee. Mokum Magazine heeft voor jou de beste biercafés op een rijtje gezet. Proost!

In de Wildeman

Kolksteeg 3

Dit biercafé café heeft 18 bieren op de tap en 250 soorten bier op de fles. Geen idee welke je moet nemen? Het personeel voorziet je graag van een goed bieradvies!

Gollem

Raamsteeg 4, Daniel Stalpertstraat 74, Overtoom 160-161, Amstelstraat 34, Entrepotdok 64

Gollem heeft maar liefst vijf locaties in Amsterdam. De nieuwste locatie is gevestigd op de Amstelstraat en heeft 30 bieren op de tap en meer dan 250 op de fles!

Craft en Draft

Overtoom 417

Craft en Draft is een echte aanwinst voor de bierdrinkende Amsterdammer! Bij binnenkomst staren veertig biertaps je aan en ook de meer dan 100 soorten bieren op de fles zijn klaar om opgedronken te worden.

Délirium

Piet Heinkade 4

Dit is ‘The place to beer’. Délirium heeft namelijk maar liefst 520(!) bieren op de menukaart staan. Misschien niet the place to beer voor mensen die moeilijk zijn in keuzes maken… 😉

Lees ook: Café Mokum Magazine: de verhalen van (Amsterdamse) kroegen

De Zotte

Raamstraat 29

De Zotte is een sfeervol bruin café met een hele uitgebreide bierkaart. Weet je niet wat je moet kiezen? Het biertje van de maand is altijd een goede optie om mee te starten!

Het Arendsnest

Herengracht 90

Het Arendsnest is een prachtig bruine kroeg met ruim 100 Nederlandse speciaalbiertjes op de kaart! Hou je meer van Amerikaans bier? De eigenaar van Het Arendsnest heeft ook nog The Beer Temple; een kroeg met alleen maar Amerikaans bier op de kaart!

Oedipus Brewing

Gedempt Hamerkanaal 85 

De Oedipus Brouwerij in Amsterdam-Noord is het bewijs dat een garagebox op een parkeerterrein toch echt gezellig kan zijn. Én lekker, want biertjes als Gaia, Mannenliefde en Thai Thai zijn het terugkeren waard. En ook de burgers en frietjes zijn hier een aanrader.

Tekst Boris van Leeuwen Foto Meritt Thomas/Unsplash  

biercafé’s