Er wordt altijd een hoop geklaagd tijdens de examenweken: gesnurk, gekots en sensueel getinte tentamens. Dit zijn de 10 opvallendste examenklachten van de afgelopen jaren.

Zo trots als een pauw

In 2017 werd er geklaagd over een pauw die te veel lawaai maakte. Niemand wist wat ze ertegen moesten doen. De school raadde aan oordoppen mee te nemen.

Sexy surveillante

Examenkandidaten konden zich tijdens een eindtoets niet goed concentreren door een string die ver boven de broek van een surveillante vandaan kwam. Sommige leerlingen kregen het daar veel te heet van.

Snurken

Als surveillant heb je niet de meest boeiende dag. Eรฉn docent vond het zo saai dat hij in slaap viel en iedereen uit zโ€™n concentratie haalde door het gesnurk.

Vogel op bezoek

Tijdens het vwo-examen Grieks fladderde er een vogel de zaal binnen. Het geluid dat die maakte, viel mee. Maar het zorgde toch voor afleiding, dat beest zou toch maar op je kop schijten.

Kots

Een jongen die eindexamen deed voor de HAVO werd ondergekotst door een leerling achter hem. Leraren ruimden de kots pas een tijd later op, bah!

Jos Verstappen

In Lelystad werd er tijdens de examens een tv-spotje opgenomen met Jos Verstappen in een racende formule 1 wagen. Dit zorgde in bijna de hele stad voor enorm veel geluidsoverlast.

Explosie

Tijdens een praktijkexamen op het vmbo ontplofte de klei in de oven. Het hele praktijkgedeelte werd over gedaan.

Bibberend koud

In Den Haag werd er een staatsexamen in een kerk gehouden. Het was hier zo koud dat de leerlingen halverwege hun jassen aandeden om vervolgens het examen weer te hervatten.

Horror

Het licht knipperde constant en er vloog een vleermuis door de examenzaal. Het leek net een spookhuis!

Hete vraag

Ditmaal was het niet de surveillante die te heet was, maar de vraag. Deze luidde als volgt: “Professor Barrett en twee studenten staan op een loopbrug en bewegen ritmisch op en neer met een bepaalde frequentie. Daardoor komt de hele brug in trilling. Deze situatie is gefilmd. (…)”

 

Tekst Boris van Leeuwen Foto Freepik