Prachtige verhalen van bijzondere kroegen waar je als Amsterdammer geweest moet zijn. Vandaag: Café De Hartjes

Al 19 jaar zwaaien de zussen Merlien en Hillary Samson de scepter over hun eigen horeca-koninkrijkje op de hoek van de Nieuwebrugsteeg. Aan de bar bezoekers van overal: uit binnen- en buitenland. Een Duits echtpaar wordt uitbundig begroet als lang verwachte vrienden. Elk jaar doen ze een paar dagen Amsterdam. Hun vaste honk: De Hartjes. Want zo hebben de zussen hun zaak gedoopt.

‘Het zijn ook hartjes’, aldus een trouwe klant. ‘Ze vergeten nóóit een gezicht. En ze zijn ook een beetje als moeders voor ons.’ Want in De Hartjes vind je behalve een koud pilsje en een perfect gemaakte mojito – één van hun ‘trademarks’ – altijd een luisterend oor. Het is een huiskamer waar iedereen, klant of toerist, meteen wordt opgenomen.

Lees ook: De Roode Laars: van schoenmaker tot bruincafé

En voor de hongerigen onder hen serveren de dames er een ambachtelijke bal gehakt en/of stamppot bij, uit het zaakje dat ze vlak naast hun café runnen: Mister Meatball. Over één ding zwijgen de doorgewinterde horecazusjes: hun leeftijd. Hillary: ‘Hoe oud we zijn? Always thirty-six!’

Café De Hartjes, Nieuwebrugsteeg 25

Wil je het verhaal van jouw café vertellen? Mail dan naar info@mokummagazine.nl