Soms moet je er even voor tussen oude meuk graaien, maar dan kan je de mooiste tweedehands dingen vinden. Waar? Bij deze zes vintagewinkels!

Marbles Vintage

Bij Marbles Vintage vind je een breed scala aan kleding, schoenen en accessoires voor hele lage prijzen. De kleding komt uit de jaren 50, 60, 70, 80 & 90 en zien er nog hartstikke mooi uit. Genoeg redenen om een keer langs te gaan!

Haarlemmerdijk 64 // Ferdinand Bolstraat 28

https://www.instagram.com/p/BzAyKv7Cy6Y/

Episode

Episode is zonder twijfel de bekendste vintagewinkel van Nederland. Amsterdam telt maar liefst vier filialen van Episode. De kleding ziet er niet gedragen uit en is van goede kwaliteit. Alles wordt met zorg geselecteerd door de medewerkers. Ook fijn: Episode verkoopt zelfs merken als Dr. Martens en Leviโ€™s.

Nieuwe Spiegelstraat 37H // Berenstraat 1 // Waterlooplein 1 // Spuistraat 96

https://www.instagram.com/p/BmoL4AqnSRk/?utm_source=ig_embed

Kilo Store

Bij de Kiloshop is het makkelijk vintage shoppen. Je betaalt niet per stuk maar per kilo. De prijs per kilo hangt af van de gekleurde sticker op de kleding. Heb je je vriend meegesleurd te stad in? Geen zorgen: bij Kiloshop in De Pijp is er ook een cafรฉ. Ideaal om zelf rustig alles te passen terwijl je vriend rustig een kop koffie met wat lekkers neemt. Win-win!

Jodenbreestraat 158 // Albert Cuypstraat 100

https://www.instagram.com/p/Bzs0jLznwfr/

De IJ-hallen

In de IJ-hallen vindt regelmatig de grootste vlooienmarkt van Europa plaats. Je kunt er urenlang rondsnuffelen, maar je kunt ook zelf een kraampje huren. De markt is grotendeels overdekt en je vindt er van alles: meubels, kleding, schoenen, tassen, sierraden, etc. Zeker een bezoekje waard dus!

T.T. Neveritaweg 1

https://www.instagram.com/p/Bxz4SrNIn2N/

Thrift Shop

Op zoek naar tweedehands designerkleding? Dan ben je bij de Thrift Shop aan het juiste adres. Chanel, Escada, Gucci, Alexander Wang โ€“ je vindt hier de allermooiste merken. En dat voor een acceptabele prijs.

Albert Cuypstraat 187

https://www.instagram.com/p/Bj2zDXjHZ1V/

LENA

Net iets anders dan de andere vintagewinkels – LENA is een fashion library. Je kunt hier een abonnement afsluiten om (net als bij de bibliotheek) elke week of maand weer wat nieuws uit te zoeken. Maar ook eenmalig kan je een kledingstuk lenen. Leuk!

Westerstraat 174H

https://www.instagram.com/p/ByVXOvFI-ZU/

Tekst Isa Wessels Foto Unsplash