Weer een bewijs dat niet alleen wij Amsterdammers van Amsterdam houden! Deze muzikale sterren hebben hun platenhoezen gewijd aan Amsterdam.

The Rolling Stones – Stripped

Op het eerste gezicht zie je het niet, maar ook deze hoes is in Amsterdam gemaakt. De leden van The Rolling Stones staan hier namelijk in de kleedkamer van Paradiso waar ze in 1995 twee avonden optraden. Op dit live-album staan twee nummers die ze in Paradiso hebben opgenomen.

rolling stones

Dave Bubreck – Brubeck in Amsterdam

Brubeck in Amsterdam is een live album van Brubeck en zijn kwartet, opgenomen in het Concertgebouw. Geen wonder natuurlijk dat dit gebouw ook op de albumhoes pronkt!

brubeck

Buck Owens – Amsterdam

Buck Owens’ eerste en laatste hit in Nederland: Amsterdam. In 1970 stond hij acht weken in de Top 40 met dit lied. Leuk weetje: Photoshop bestond nog niet in 1970 en dus werd er een uitgeknipte foto van Owens op een foto van Amsterdamse gevels geplakt!

buck owens

 

Joe Bonamassa en Beth Hart – Live in Amsterdam

‘’Bij Carré denk ik meteen als ik er binnenstap: hèhè, weer thuis,’’ zei de Amerikaanse bluesgitarist Joe Bonamassa tegen het Parool. Vorig jaar maart trad hij namelijk 5 keer op in Carré. Het album Live in Amsterdam nam hij dus ook hier op! Op de hoes heeft hij prachtig verlichte grachtengordelgevels gebruikt.

joe bonamassa

 

José James – Yesterday I had the blues

Afgelopen maart kwam deze jonge jazzgod José James met zijn nieuwe album waarop hij een hulde brengt aan de legendarische jazzdiva Billie Holiday. Op de hoes staat James strak in het pak op een Amsterdamse grachtenbrug!

jose james

 

George Coleman – Amsterdam After Dark

Zo’n albumtitel verdient natuurlijk zo’n albumhoes! Ook de orkestleider en componist George Coleman staat op een Amsterdamse grachtenbrug. Met zijn saxofoon natuurlijk!

george coleman

 

James Last – Tulpen uit Amsterdam

Deze Duitse orkestleider heeft op dit album Nederlandse oldies instrumentaal gebracht met de bekende James Last-sound. Op de hoes hebben ze Last geplakt bij de Westertoren, met natuurlijk wat tulpen erbij!

james last

 

The Beach Boys – Holland

Dit album is opgenomen tussen de koeien in Baambrugge en de hoesfoto werd gemaakt op de Kromme Waal in Amsterdam. Heel wat anders dan Los Angeles dus! In 1972 verbleven The Beach Boys namelijk een aantal maanden in Nederland. Apparatuur, vrouwen, kinderen en personeel werd hier overigens allemaal voor ingevlogen.

the beach boys 

 

Justin Nozuka – You I Wind Land And Sea

Nozuka, bekend van onder andere After Tonight, kiest niet voor een grachtenbrug, maar gaat voor de altijd drukke Kalverstraat als albumfoto voor You I Wind Land And Sea.

justin nozuka

 

Al Stewart – Amsterdam

Year Of The Cat stond afgelopen december nog op 448 in de Top 2000, maar toen Stewart eerder in 1972 met Amsterdam kwam, flopte dit behoorlijk. Op de hoes prijkt een foto van de Dam met natuurlijk het Nationaal Monument.

all stewart

Bron: parool.nl