In deze rubriek belichten wij Amsterdamse familiebedrijven. Deze maand: Angela Holtkamp-Cambach en haar dochter Stella Meijles van Patisserie Holtkamp.

Wat is het verschil tussen Holtkamp nu en pakweg 20 jaar geleden?

Angela: ‘Er werken nu meer mensen en de klantenkring is uitgebreid. Ook hebben we in 2015 het bedrijf gesplitst. Alles wat je in cafés of restaurants van ons eet, komt van Holtkamp Horeca.’

Wat doe jij anders dan je vader Cees deed?

Angela: ‘Het is wat rationeler geworden. Mijn vader deed álles. Als iemand een taart wilde, kon dit voor 5 tot 100 mensen worden gemaakt. Dat ging op een gegeven moment niet meer. We hebben het wat meer gestandaardiseerd, omdat het anders te veel werd.’

Angela, van jou is het bekend dat je een vast gezicht bent in de winkel op zaterdag en de rest van de week vooral achter de schermen werkt. Wat doe jij momenteel binnen het bedrijf, Stella?

Stella: ‘Ik werk op zaterdag en tijdens de feestdagen in de winkel. In de bakkerij spring ik alleen in als het echt nodig is.’

Hoe is het om als moeder en dochter intensief samen te werken?

Stella: ‘Dat gaat eigenlijk best goed. Wij vinden het niet moeilijk om met elkaar te werken.’
Angela: ‘We hebben weinig discussies. Ze is een beetje eigenwijs af en toe, maar ze neemt wel dingen van mij aan.’

Lees ook: Zo Vader Zo Dochter: Jordy & Chelsea van Koffiehuis De Markt

Voor de Amsterdammers die nooit bij Holtkamp zijn geweest: wat moeten zij absoluut een keer komen proeven?

Angela: ‘Een tompouce of een gevulde koek.’
Stella: ‘Ja, en de kroketten, natuurlijk.’

Wat serveren jullie zelf op je verjaardag?

Stella: ‘Een crème-suisse soes.’
Angela: ‘De bananensoes.’

Bestaat Holtkamp over 100 jaar nog?

Angela: ‘Ik hoop het. En hopelijk blijft het in de familie. Het is de vraag of mensen met zoveel details zó hard willen blijven werken. We merken nu al dat we minder leerlingen krijgen.’
Stella: ‘Ik wil het heel graag overnemen. We hebben in de loop der jaren heel veel vaste klanten opgebouwd en er komen nog steeds nieuwe Amsterdammers bij.’

Meer weten of trek gekregen? Check www.patisserieholtkamp.nl

Tekst Boris van Leeuwen Foto Koen van Assema