Ruben Annink (21) bracht vorige maand zijn nieuwe single Superheld uit en werkt momenteel hard aan zijn nieuwe album. Dit zijn de favoriete adresjes van de geboren en getogen Amsterdamse zanger.

1 Café Hoppe (Spui 18-20)

‘Eén van de oudste cafés van Amsterdam. Een heerlijke plek waar ik met een bakkie of een witbiertje op het terras geniet van het zonnetje dat vanaf de Bloemenmarkt in m’n gezicht schijnt.’

2 Van Dobben (Korte Reguliersdwarsstraat 5-7-9)

‘Hemelse plek. Twee broodjes halfom en een glas melk, graag!’

3 The Duchess (Spuistraat 172)

‘Je dertiende maand gaat er bij dit fancy restaurant doorheen in drie gerechten, maar volgens mij heb ik nog nooit ergens zó belachelijk lekker gegeten.’

4 Cafe in the City (Kleine Gartmanplantsoen 5)

‘Holy crap, wat kun je hier lekker eten! Een aanrader voor sushi liefhebbers. Niet vergeten om de Beef Tataki Maki te bestellen.’

5 Trattoria Fantasia (Marnixstraat 417)

‘Mijn peetvader is Italiaans, dus ik ben half Italiaans opgevoed. Trattoria Fantasia komt verdomd in de buurt van hoe echte Italiaanse gerechten horen te smaken.’

Lees ook: Restaurants gesloten? Deze zaken bezorgen nu!

6 Brasserie van Dam (Cornelis Schuytstraat 8-10)

‘Een Club Sandwich BLTC eten op het gezellige terras bij Brasserie van Dam in hartje Zuid: mán wat een feest!’

7 Van Avezaath Beune (Johannes Verhulststraat 98)

‘Topplek om bonbonnetjes voor m’n oma te halen.’

8 Café de Paris (Rokin 81-83)

‘Mijn vriendin heeft me hier ooit een keer mee naartoe genomen en sindsdien ben ik fan. Naast de grote stukken vlees eet je hier ook verrukkelijke truffel-parmezaan friet.’

9 Meat & Greek (Utrechtsestraat 113)

‘Door Niels Geusebroek leerde ik deze zaak kennen, waar je een uur bezig bent om dat gigantisch grote broodje giros te eten. De Griekse variant van Van Dobben.’

10 Café La Bastille (Lijnbaansgracht 244)

‘Amsterdamse gezelligheid op en top! Een deel van de Ajax selectie komt er ook weleens. Ik heb hier zelfs een keer een biertje met Davy Klaassen gedronken. Dan is je avond toch helemaal af?’

Interview Martijn van Stuyvenberg Foto Arno Stevens