Met zijn centrale ligging is de Leidsebuurt een ware hub tussen Amsterdam-Centrum, West en Zuid. Amsterdammers en niet-Amsterdammers doorkruisen de buurt elke dag, onderweg naar werk, vrienden, sport of gezelligheid. Of naar de Leidsebuurt zelf, natuurlijk! leidseplein

LEIDSEPLEIN

Het Leidseplein, beroemd om de vele terrassen, is het hart van het uitgaansgebied Leidsebuurt. Het is een hotspot voor cultuur en beleving, vol met gevarieerde culinaire mogelijkheden. Je vindt er zo’n 150 horecagelegenheden, bioscopen en theaters. De Leidsebuurt kenmerkt zich door zijn bazaarachtige structuur: kleine straatjes met een enorme diversiteit aan cafés, bars, disco’s en restaurants.

KLEINE-GARTMANPLANTSOEN

Aan het Kleine-Gartmanplantsoen, waar de beroemde City-bioscoop is gevestigd, tref je een aantal moderne horecagelegenheden aan die erg in trek zijn bij bekende Nederlanders.

CULTUREEL

Ook het culturele aspect komt in het uitgaansgebied ruimschoots aan bod, met als trekpleisters de Stadsschouwburg, het DeLaMar-theater, Bellevue en De Balie. De theaterbezoeker kan in diverse restaurants een theatermenu nuttigen, waardoor het een echt avondje uit wordt. Na afloop van de theatervoorstelling is er een ruim aanbod van gelegenheden om, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even na te genieten voordat je huiswaarts keert.

Lees ook: Verborgen pareltjes in Amsterdam-Noord!

POPCULTUUR

Met poppodia als de Melkweg en Paradiso is de popcultuur goed vertegenwoordigd. Voor de dansliefhebbers is er volop keuze uit clubs met muziek variërend van disco tot Zuid-Amerikaans.

RESTAURANTS

Ook de restaurants kennen een grote variëteit aan keukens uit alle werelddelen. Van oer-Hollands tot Nepalees en van Zuid-Amerikaans tot Japans: voor elke smaak is er een ruim aanbod.

GOED BEREIKBAAR

Het uitgaansgebied is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en biedt tevens voldoende hotels om de nacht in Amsterdam door te brengen.

GENIETEN!

Zomaar een dagje uit in Amsterdam: even winkelen in de gezelligste winkelstraat van Nederland (de Leidsestraat) en daarna een kopje koffie drinken op één van de vele terrassen. Genieten van een heerlijke maaltijd in een café-restaurant (er is keuze uit meer dan 100 restaurants) zal je doen besluiten om nog vaker terug te komen naar het bruisend hart van Amsterdam: het Leidseplein.

 

Meer weten? Check de website leidseplein.amsterdam