Het oranjegevoel kruipt al langzaam omhoog. Op zondag 16 juni speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd op het EK 2024 tegen Polen. De boys van Mokum Magazine hebben de gezelligste plekken uitgezocht waar je alle wedstrijden van Oranje kan kijken!

Café de Amstel (Amstelkade 39)

Naast voetbal kijken, kan je hier gezellig bij Arie aan de bar zitten. Je loopt hier de deur uit met een glimlach, zelfs als we verliezen.

De Eeuwige Jeugd (Linnaeusstraat 37A)

Een gleuvenglijder, lellebel of de gluiperd? Hier kun je kennismaken met alle soorten bier van Brouwerij de Eeuwige Jeugd, terwijl je lekker met je porum tegenover een scherm in de zon zit.

Café Hermes (Ceintuurbaan 55)

In het pand van Hermes staat gezelligheid al sinds 1900 voorop.  In dit authentieke Amsterdamse café lijkt het alsof je bent blijven hangen in ‘88, nu alleen nog hopen dat we net als toen Europees kampioen worden.

Eetcafé van Houten (Houtmankade 9)

Naast heerlijk eten kan je hier (hopelijk, ligt aan Koeman) ook genieten van Oranje komende maand. Na je kaasfondue (prijswinnend bij Van Houten), kan je gelijk door naar de bar.

Lees ook: De beste plekken om Ajax te kijken!

Kopstoot Bar (Marnixstraat 429)

Mocht het niks worden op het veld, dan bestel je gewoon een kopstootje. Met een paar glaasjes jajem achter de kiezen heb je hier toch nog een gezellige avond.

Café Kuijper (Linnaeusstraat 79)

Je kan hier ’s ochtend al terecht voor een heerlijk ontbijtje. Als je een paar borrels verder bent veranderd dit bruine café in een oranje café.

Café ’t Papeneiland (Prinsengracht 2)

Als je ervoor kiest om naar ’t Papeneiland te gaan, moet je vroeg van huis. Als je boven zit heb je fantastisch uitzicht op de mensen en het beeldscherm. Zorg er alsjeblieft wel voor dat je voorzichtig de trap afloopt als je lazarus bent.

Café de Poort (Haarlemmerdijk 44)

In de Poort kun je gezellig tussen en stel ouwe lullen kijken naar een potje voetbal. Na een paar drankjes ken je iedereen.

Lees ook: Mokum Magazine redactie over de ontmoeting met Louis van Gaal

Skate Café (Gedempt Hamerkanaal 42)

Dit is een unieke locatie, vanwege de skatebaan midden in het restaurant.  Hier geniet je van een betaalbaar biertje terwijl je naar het Nederlands elftal kijkt.

Café Tapmarin (Van Woustraat 130)

De naam van dit café zegt al genoeg. Je loopt naar de bar, gaat lekker zitten en zegt vervolgens: ‘Ja hoor, tap maar in.’

Café Thijssen (Brouwersgracht 107)

Last but not least: Café Thijssen. We hopen natuurlijk allemaal dat wij dit jaar dat EK gaan winnen. Als dat gebeurt, kan je vanuit Thijssen zo de Brouwersgracht in duiken.

Tekst Joey van Houten Foto Reporters