Amsterdam goes back to the nineties! In de nieuwe Boom Chicago show Sitcom legt komedietalent Andrew Moskos het gouden format van de sitcom onder de loep en biedt daarmee een tegenhanger van de turbulente tijd waarin we leven: voorspelbaarheid, de grote clichés en tegelijkertijd stille kracht achter dit klassieke format. Een ontsnappingsfeest dat je niet mag missen.

SITCOM

De nieuwe show Sitcom slingert je terug naar de jaren ‘90, toen ieder gênant voorval kon worden opgelost in een half uur zendtijd. De formule kunnen we dromen: een groep ‘strategisch bij elkaar geraapte’ vrienden komt op dezelfde plekken samen om in realistische – maar zeer onwaarschijnlijke – situaties verwikkeld te raken. De camera’s leggen alles vast, terwijl het studiopubliek perfect getimed de schaterlach, het applaus en de welbekende ‘oooh!’ inzet. Gelukkig komt het allemaal goed na het laatste reclameblok.

NETFLIX BETAALT EEN MILJOEN DOLLAR VOOR SEINFELD

Komedietalent Andrew Moskos, ooit sociologiestudent, vernam dat Netflix een miljoen dollar wilde neertellen voor de hervertoning van Seinfeld. De onderzoeker in hem werd wakker en vroeg zich af: waarom zoveel geld voor een serie die al geschreven is, uitgezonden op een ander kanaal en in de woorden van de makers ‘nergens over gaat’? Is het weemoed of een verlangen naar vervlogen tijden? Is het lowbrow vermaak vol gedateerde stereotypes?

BACK TOT THE 90s!

Vanaf 22 september worden deze vragen omgezet in hilarische antwoorden. Verover een bank voor twee of een tafel voor vier voor het perfecte uitje met je vrienden, naasten of een combi van allemaal. Je wordt beloond met de iconische video’s, looks en jingles van de nineties: een tijd waarin alles zoveel simpeler was.

De première van Sitcom is op dinsdag 22 september. Daarna is de voorstelling elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag te zien. Alle shows vinden plaats in lijn met de laatste COVID-19 richtlijnen en advies vanuit het RIVM.

Boom Chicago
Rozengracht 117
1016 LV Amsterdam
boomchicago.nl