‘Ook koffie verdient een goede schuimkraag’, aldus kroegbaas Arie van de Velden wanneer we hem vragen naar zijn vaste leveranciers. Waarom wel lokaal bier tappen, maar je melk uit het Oosten halen?

‘Nee hoor; ik ga voor de korte lijntjes: vers schuimend bier en melk uit mijn achtertuin.’ Tja, zoals de waard is, vertrouwt ‘ie zijn koeien. ‘Alles aan mij is Amstel, dus ook mijn melk. Ik tap mijn bier van hier dus haal ook mijn melk lokaal. Dat lijkt mij wel zo logisch, toch?’

Wie tref je verder aan in authentieke bruine kroeg Café de Amstel? Niet alleen de ‘achterbuur’, maar ook de rest van Amsterdam komt graag naar dit café voor een biertje, een goed gesprek en de meest malse biefstuk en saté.

Arie, misschien nog wel een grotere legende dan zijn Café de Amstel, tapt op woensdagochtend nog iets anders. Te weten: de beste Amsterdamse moppen, op Radio538. Wil jij jouw beste koeien-mop daar terug horen? Stuur deze dan in voor 1 april (geen grap) naar hallo@boerenvanamstel.nl en wie weet win jij een lekker ontbijtje (met vers getapte cappuccino) voor twee bij Café de Amstel.

Boeren van Amstel melk is verkrijgbaar bij Albert Heijn, de groothandel en natuurlijk Café de Amstel (Amstelkade 39).