Elke woensdag organiseert Mokum Magazine een supergezellig meezing-Bingo avondje in Brouwerij De Prael (zie pagina 9). Voor de afwisseling kiezen we iedere week voor een ander thema. Zo is er een Hazes Bingo, waarbij ons vrolijke publiek de hele avond meeblèrt met de nummers van de beste Amsterdamse zanger aller tijden. Ook deden we eens een hilarische ANWB Stelletjes Bingo, waarbij het de bedoeling was dat je met je hele vriendengroep in exact dezelfde kleding verscheen. En waarschijnlijk hoef ik niet uit te leggen wat de bedoeling is als wij samen met Hanny en Ton weer eens een Veerkampjes Bingo organiseren.

Je zult het misschien niet geloven, maar er zijn ook thema’s die voor veel ophef zorgen. Zo hebben we een keer een Sambal Bij?-Bingo moeten aanpassen, omdat een mensenrechtenactiviste van mening was dat wij daarmee ‘het Chinese volk belachelijk maakten en stigmatiseerden’. De dame in kwestie was zó fanatiek, dat ze haar hele achterban optrommelde om ons dagelijks te bestoken met zoveel mogelijk woedende E-mails en Facebook commentaren.

Lees ook: Lieve klimaatdrammer

Ook de Sinterklaas Bingo is en blijft een dingetje. Inmiddels laten we de Pieten maar achterwege, want je doet het nooit goed. Als we een Zwarte Piet ten tonele laten verschijnen, zijn we racisten. Zouden we voor roetveegpieten gaan, dan zijn er weer Amsterdammers die hun reservering onmiddellijk cancellen.

Zelfs als je geen enkele kwaad in de zin hebt en je niet van plan bent om je in welke discussie dan ook te mengen, word je aan de digitale schandpaal genageld. En dus kozen wij onlangs voor een onschuldige en oer-Hollandse Bitterballen Bingo. Om werkelijk iedereen tevreden te stellen, kochten we naast de ‘gewone’ exemplaren ook nog wat vegetarische, vegan én gluten- & lactosevrije bitterballen in. Fout! Wéér niet goed! ‘Afgezien van de milieuaspecten en het dierenleed is dit ridicuul en smakeloos. En maar klagen dat we ziek worden!’, liet een woedende mevrouw met een zeer kunstzinnige profielfoto ons weten – en ze was niet de enige. Tja, schiet mij maar lek!

Mocht je nou wél een gezelligheidsdier zijn: kom dan een keer langs op de woensdagavond in De Prael (Oudezijds Armsteeg 26). En zo niet, is er op de Stadhouderskade, bij de Blauwbrug of elders in de stad vast wel een ander soort feestje te vieren met een aantal soortgelijke drammertjes!

Martijn van Stuyvenberg
Hoofdredacteur Mokum Magazine