Van 29 juni tot 22 september biedt het Koninklijk Paleis Amsterdam een unieke kans om de kunstwerken van het dak van dichtbij te bekijken. Dit is een eenmalige mogelijkheid om eeuwenoude stukken zoals de windvaan en het metershoge bronzen beeld Prudentia, voor het eerst sinds de zeventiende eeuw van het dak gehaald, te bewonderen.

Het achtste wereldwonder

Het Koninklijk Paleis, ontworpen door Jacob van Campen, is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de zeventiende eeuw en een van de belangrijkste monumenten van Nederland. Oorspronkelijk gebouwd als stadhuis weerspiegelt het de macht en rijkdom van het toenmalige Amsterdam.

Een dak vol verhalen

Het huidige onderhoud biedt een bijzondere gelegenheid om de topstukken en verhalen van het dak binnen in het Paleis te presenteren. Sta oog in oog met de windvaan en het metershoge bronzen beeld van Prudentia, ontworpen door meesterbeeldhouwer Artus Quellinus. Bekijk de imposante koperen keizerskroon en 23 originele Hemony-klokken uit het paleiscarillon. Interviews met erfgoedexperts en vakspecialisten laten zien hoe de verhalen van het dak hen blijven inspireren.

Lees ook:ย De beste bezienswaardigheden van Amsterdam

Nu of nooit!

Van 29 juni tot 22 september zijn de kunstwerken van het dak te bekijken in het Koninklijk Paleis Amsterdam, voordat ze na restauratie weer voor honderden jaren teruggaan naar hun plek. Mis deze unieke kans niet en plan je bezoek!

Wist je dat het paleis gedurende het jaar zoveel mogelijk open is voor bezoekers? Je bent van harte welkom!

Meer informatie? Check www.paleisamsterdam.nl