Afgelopen zondag hielden we weer een poll onder onze FB-volgers over de snorfietswet die 8 april in gaat. Uit deze poll blijkt dat Amsterdammers het erg oneens zijn met elkaar over deze maatregel en dat er maar een nipte meerderheid van 54% tegen de snorfiets op rijbaan is.

Er stemde maar ruim 200 mensen op de poll van zondag over de nieuwe maatregel waarbij snorfietsers verplicht op de rijbaan met helm moeten rijden in heel Amsterdam. 47% van de mensen die gestemd hebben zijn voor deze regel.

Maar de meerderheid is dus tegen de nieuwe regel, waaronder Gitte: ‘Mijn vadertje van 74 die nog geniet van de vrijheid met zijn onopgevoerde scootertje, moet straks met 27km/u tussen de auto’s die 50 of harder rijden. Het is vragen om problemen, want de irritatie om achter een scooter geplakt te zitten, gaat ongetwijfeld leiden tot gevaarlijke inhaalacties.’

Protestlied

Gino Bronkhorst is ook tegen deze wet en besloot een protestlied te maken met bijbehorende videoclip. En Burgemeester Halsema heeft ook rolletje in de clip.

Wil je ook meedoen aan onze poll? Volg ons dan op FB en stem elke zondag mee: https://www.facebook.com/MokumMagazine/

Tekst Vincent Popken Foto Pixabay