Als eigenaar van Ton Overmars Slijterijen en Wijnwinkels schrijft Hendrik Jan de Mari elke maand over de drankenwereld. En uiteraard geeft hij zijn tips van de maand!

SNEL EEN EINDE AAN DE CORONA-MADNESS?

Toegegeven: ik ben meer een vinoloog dan een viroloog. Maar is het nu nog steeds niet klaar met deze vreselijke griep? Die anderhalve meter is een onzinnig verhaal, omdat deze niet te handhaven is. In welke supermarkt is er eenrichtingsverkeer tussen de schappen? Niet in de winkels die ik bezoek. Waar is de ruimte om anderhalve meter om een vakkenvuller heen te lopen? Bijna nergens zonder dat je tegen een andere klant opbotst. Ik las over de 60- economie waar onder andere Kluun voor pleit en ik ben het daar helemaal mee eens. Laat de groepen die bijna geen last hebben van het virus gewoon vrij leven. We doen dat immers ook met mijn twee basisschoolleeftijd kinderen en ook met de middelbare schoolleeftijd. Het houdt niet op bij 18 jaar. Het is een glijdende schaal en hoewel ikzelf in de grootste besmette leeftijdsgroep zit, hebben ook in mijn 55 tot 60 jarigen-vriendengroep (‘de asociale babyboomers’ volgens mijn oudste zoon) relatief weinig mensen last van de ziekte. Mensen die bang zijn of een lage weerstand hebben: blijf zoveel mogelijk thuis en bescherm je goed als je met anderen in contact dreigt te komen. Indien je zelf een mondkapje draagt, sanitizer gebruikt én afstand houdt, zul je zelfs van je kinderen toch echt niet besmet raken, zegt de vinoloog. Wij hebben in onze winkels in Zuid en Oost de laatste maanden duizenden klanten mogen verwelkomen en we liepen niet als zorgzombies van top tot teen verpakt. Dus we moeten wel blootgesteld zijn aan het virus, gelukkig zonder gevolgen. Basta, enough is enough, es reicht! Wees voorzichtig, maar probeer weer te genieten van het leven. Want dat is andermaal overduidelijk geworden: het leven is tekort voor slechte wijn!

Lees ook: Daten via Ton Overmars… hoe dan?!

WIJNTIPS!

Los Haroldos
Wát een vette wijn! Oké, niet helemaal verantwoord van de Argentijnse pampa’s laten komen, maar de flessen zijn er nu toch. Deze volle, maar frisse Chardonnay is niet te versmaden.
Bij Overmars €8,95

 

Le Véritable
Deze frisse witte wijn uit de Jurançon (Zuidwest Frankrijk) is wat ons betreft de perfecte aspergewijn. Een blend van gros manseng (abrikoos, bloemig) en petit manseng (zoeter) maar bevat ook plezierige, minerale frisheid met tonen van limoen en groene appel. Ook ideaal voor zachte kazen, of ‘gewoon’ als apéritiefje op het balkon of in de coronavrije tuin met vrienden. Check het mooie plaatje op het etiket van een andere Franse klassieker: de Citroën HY, die ongetwijfeld vaak is ingezet bij lokaal vervoer van Franse wijn.
Bij Overmars €7,95