Na de geweldige overwinning van Ajax op Real Madrid (1-4) zijn de Amsterdammers een ronde verder in de Champions League. Vanmiddag is de loting van de kwartfinale en dit zijn de mogelijke tegenstanders.

 

FC Porto

De op papier zwakst mogelijke tegenstander is de Portugese club FC Porto. Ze wisten in de vorige ronde AS Roma over twee wedstrijden te verslaan. In de poulefase lieten de Portugezen slechts 2 punten liggen.

 

Manchester United

De Engelse club Man United maakte tegen Paris Saint Germain in de vorige ronde een soortgelijke comeback als Ajax. Ze verloren de eerste wedstrijd thuis met 0-2, maar wonnen de uitwedstrijd met 1-3 waardoor ze op uitdoelpunten door gaan naar de kwartfinale.

 

Tottenham Hotspur

In de vorige ronde rekende Tottenham Hotspur in beide wedstrijden af met Borussia Dortmund. In de competitie doen de Spurs het goed en staan op de derde plaats achter Man City en Liverpool.

 

Juventus

Mede door de hattrick van hun Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo wist Juventus Atletico Madrid uit te schakelen en door te gaan naar de kwartfinale.

 

Manchester City

Manchester City had geen moeite met Schalke 04 en over twee wedstrijden werd het 10-2. Ook in de competitie heeft het team van trainer Pep Guardiola weinig problemen en zou dit wel eens de zwaarst mogelijke tegenstander van Ajax kunnen zijn.

 

FC Barcelona

De toekomstige club van Frenkie de Jong schakelde in de vorige ronde Olympique Lyon uit en staat in de Spaanse competitie op de eerste plaats. Sterspeler Lionel Messi heeft al gezegd dat hij erg onder de indruk is van Ajax.

 

Liverpool

Onder leiding van Virgil van Dijk wist Liverpool over twee wedstrijden te winnen van Bayern München. Vorig seizoen kwam Liverpool tot de finale van de Champions League, maar verloor deze van Atletico Madrid.

Tekst Vincent Popken Foto Pixabay