Vanaf vandaag draait Dumbo in de Nederlandse bioscopen. De film is een live-action van de Disneyklassieker uit 1941. De filmdistributeur brengt steeds vaker een oude klassieker terug en we kunnen er dit jaar nog meer verwachten!

We zagen al eerder de klassiekers Jungle Book en Beauty and the Beast terugkomen in een nieuw jasje en nu is ook van het vliegende olifantje Dombo een live-action film gemaakt. En er is meer, binnen een jaar kunnen we nog drie films van Disney verwachten.

MEI 2019: ALADDIN

Over twee maanden komt de volgende live-action film alweer uit. Deze keer hebben de filmmakers Aladdin in een nieuw jasje gestopt. In deze film speelt de Nederlandse acteur Marwan Kenzari de rol van de gemene tovenaar Jafar.

JULI 2019: THE LION KING

Na het succes van Jungle Book in 2016 kunnen we deze zomer genieten van een realistische remake van de populaire film The Lion King. De film wordt onder andere ingesproken door Donald Glover als Simba, James Earl Jones als Mufasa en Beyoncé als Nala.

MAART 2020: MULAN

Deze remake over de Chinese legende is over precies één jaar te zien in de bioscoop. Mulan gaat over een Chinees meisje die te horen krijgt dat haar zieke vader het leger in moet om in de oorlog te vechten. Ze weet dat haar vader dit niet zal overleven en neemt zijn plaats in het leger over.

Tekst Vincent Popken Foto YouTube-kanaal Walt Disney Studios