Het is al een tijdje boerenkool weer. En wat hoort er bij een groot dampend bord stamppot? Een goeie rookworst. Hier scoor je de lekkerste van Amsterdam!

Slagerij Vet (Zeedijk 99)

Al 60 jaar zijn zij een ambachtelijke Slagerij in het stadshart van Amsterdam. Het hart van de familie Vet ligt letterlijk bij het vlees. In 2016 kregen zij niet voor niets een 10 van Mokum Magazine, hier haal je echt vet lekkere rookworst!

Bart Verkerk (IJburglaan 651)

Deze vleeschhouwer heeft breed assortiment en heel vriendelijk personeel. IJburgers zijn bofbipsen met zo’n fantastische slager!

Alain Bernard (Albert Cuypstraat 133)

De Franse slagerij maakt een glanzende dikkerd van zijn rookworst. De combinatie van hoge kwaliteit en relatief lage prijzen is hier perfect.

Slagerij Woorts (Maasstraat 65)

Sappig, niet te vet en een krokant velletje. Ze houden het hier allemaal heel vers: ‘Op dinsdag wordt de koe geslacht, op donderdag is het worst!’.

Lees ook: SMULLEN! Stamppot scoor je bij één van deze 7 zaken

Aarse (Mercuriusplein 5 – 7)

Een vriendelijke en vrolijke buurtslager met prima worsten uit de eigen rookkast.

Bon Lunchlevering

Tijdens je werk opeens zin in een overheerlijke rookworst? Bij Bon Lunchlevering bestel je de lekkerste middagmaaltijden voor jou en je collega’s.

HEMA

Iedereen kent ‘m wel, het is het handelsmerk geworden van de HEMA. Jaarlijks worden er wel 10 miljoen verkocht! Ze verkopen ook biologische, magere en pittige worsten.

Brandt & Levie

Het bekende worstenmerk kreeg hulp van hun oud worstenmentor Johannes van Dam. Deze moest in iedereens ogen (en monden) nagenoeg perfect zijn. Hij is op smaak gebracht met kardemom, foelie en koriander, en wordt op appel- en eikenhout gerookt.

Tekst Boris van Leeuwen Foto Bon Lunchlevering