Echt gebeurd deze week: een man komt de winkel binnen omdat hij gehoord heeft dat wij ook Heineken taps verhuren. Zijn favoriete café is al sinds 15 maart gesloten en hij vindt alleen tapbier lekker. Hij mist het zo. Nu weet ik vanwege mijn brouwerij ervaring dat er in een liter tappils 4 gram koolzuur zit en in flessen bier 5 gram. Koolzuur heeft onmiskenbaar een smaakje. Minder bubbeltjes betekent dat het gerstenat ook makkelijker naar binnenglijdt. Dus ik vond het wel een logische vraag, eigenlijk. Op dit moment lenen wij de taps gratis uit als men fustjes koopt. Een soort Senseo, maar dan professioneel. We verkopen fusten van 10 en 20 liter. Het prijsverschil met de aanbiedingskratjes van de supermarkt kun je voor lief nemen, want dit is altijd nog goedkoper dan in de kroeg. Ons wijnvolume is sowieso omgekeerd evenredig aan het verbruik in de horeca. We merken dat mensen zichzelf nu extra verwennen om de ellende wat draaglijker te maken. En terecht! Voor de € 25,- die je normaal in de horeca kwijt bent voor een fles wijn kun je bij Ton Overmars echt een topkwaliteit wijn halen. Hieronder weer 3 voorbeelden van zulke fantastische wijnen.

Lees ook: Ladyboys en wijn

WIJNTIPS

1 Angelvin Rosé uit Saint-Tropez
Middenin de gemeente Saint-Tropez ligt de bescheiden wijngaard Angelvin van de familie van Logan Angelvin Wallace. Als student heb ik ’s zomers in deze omgeving muziek gemaakt en bij een slok van deze rosé komen alle sweet memories direct terug. Heerlijk, fris maar ook rond: pluk de dag!
€12,50 per fles

2 Chateau d’Etroyes Mercurey Blanc Les Ormeaux 2017
Hoe vaak trakteer je jezelf op een goede witte Bourgogne? Dé standaard voor Chardonnay. Klei en kalksteen ondergrond. Zestien jaar oude wijstokken, 10 maanden opgevoed in Franse eiken vaten. Neus van witte bloemen. Smaakt naar toast en met een houtsmaak, cacao. Heerlijk bij vis of bij de borrel.
€24,95 – zolang de voorraad strekt.

3 Berna Pinot Noir
En daar is ‘ie weer: nog 300 flessen kunnen bemachtigen van de Berna Pinot Noir. Had ik het hierboven over de Bourgogne, dan is dit wat mij betreft een Luxembourgogne. Door klimatologische wijzigingen kan de Pinot Noir van Marc Berna met mooie Pinot Noirs uit het moederland wedijveren.
Slechts €16,50

www.tonovermars.nl

tap tap