‘Minder maar beter’ is op dit moment een duidelijke trend. En nu kan dat ook bij Ton Overmars! Vanaf vrijdag 10 mei staan er 24 mooie wijnen op de juiste temperatuur bij ons in een tapmachine. Back to basics: Ton Overmars begon in 1971 – precies een jaar nadat ’t Schaep met de 5 Pooten voor het eerst werd uitgezonden op tv – als ‘wijntapperij’, met rustieke vaten waaruit men een literfles kon tappen.

Zelfde principe, heel ander idee anno 2019: bij ons kun je nu 17,5 cl (1½ glas, oftewel een vliegtuigflesje) of een half wijnflesje tappen om mee naar huis te nemen. Ook superleuk als cadeau, trouwens. Je koopt een herbruikbaar flesje voor €1,- en je krijgt een oplaadbare tapkaart waarmee je ongestoord los kunt gaan. Uiteraard krijg je ook een nieuw schroefdopje erbij. Ook in 4-packs, zodat je tijdens een etentje thuis een eigen mini-proeverij kunt houden met 4 of 8 halfjes.

Categorie ‘minder maar beter’

Er zijn 236.000 éénpersoons/ouder huishoudens in Amsterdam. Ook zij zullen ongetwijfeld het dilemma kennen wat je moet drinken tijdens de borrel en het avondeten van maandag t/m donderdag. Een fles wijn opentrekken in je eentje wordt vaak een beetje triest bevonden. En doe je het toch, is zo’n hele fles toch weer op aan het einde van de avond. Dat doe je een paar keer en dan heb je genoeg van die onmatigheid en zit je met een laffe Spa Fruit Lemon Cactus aan de borrel en met een glaasje water bij het diner. Dankzij Ton Overmars kun je jezelf iedere avond trakteren op een klein en welverdiend flesje na een drukke werkdag. Geniet van de allermooiste wijnen in de categorie ‘geniet en drink wat vaker’. ‘Less is more’ noemen wij voortaan dus ‘Fless is more!’

Hendrik Jan de Mari
Drankenspeciaalzaak Ton Overmars