Een mooi en nieuw concept in onze winkels. Exclusief bij Ton Overmars: Fless is more! Wat dat precies inhoudt? Kom langs om mooie en gekoelde wijnen in kwart (of halve) flesjes te tappen.

Voor een mini-proeverij met vrienden, of omdat hij rood wil en zij wit, of zij zwanger is en zij/hij toch wat wil drinken, of gewoon voor de maandagavond voor je borrel en diner. Je koopt een herbruikbaar flesje en een Tapkaart bij de kassa en je kan helemaal losgaan! Ook is het mogelijk om eerst 2,5 cl te proeven voordat je tot je aankoop overgaat. Een Tapkaart cadeau geven aan iemand is natuurlijk ook een onwijs goed idee! Kom gauw onze Fless is More uitproberen aan het Hoofddorpplein en de Middenweg.

Tip!
Lambert uit de Barossa Valley, Down Under

Vraag op het wijnexamen: vertel wat je weet over de Barossa Valley. De Barossa Valley is een vallei op een uurtje rijden van Adelaide in Zuid-Australië. Het is één van de meest prestigieuze wijngebieden van Australië. De wijnindustrie ging daar rond 1850 van start, toen een groep van ongeveer 150 Duitse immigranten neerstreek. Die Duitse wortels vind je terug in de traditie en het vakmanschap van de wijnen. Onze eigen import wijnen van Jim Lambert zijn ongeëvenaard. Deze rode wijnen hebben een heerlijke neus van eucalyptus. Ze hebben rond de 900 soorten Eucalyptus bomen Down Under, die zij trouwens ‘gum trees’ noemen. Een aantal van die bomen heeft bladeren die de koala’s lekker vinden, maar dit is geen flora en fauna rubriek. Dat de Barossa Duitse roots heeft, blijkt ook uit het feit dat wij in de lokale restaurants schnitzels zo groot als ons bord konden bestellen: Weense toestanden! Wat dan weer typisch Australisch is dat deze alleen met een zogenaamde ‘topping’ geserveerd worden. Wij namen de pizza topping, dus weer een kilo erbij! Ook typisch Australisch en niet Duits voor zover ik weet: aan het einde van de avond kwam er een man – formaat Viking – het restaurant binnengelopen die niets meer of minder dan een herenslip droeg. Waarschijnlijk was hij net wakker geworden en/of niet gehinderd door enige vorm van gêne!