Bezoek de verschillende tentoonstellingen in het Amsterdam Museum, neem een drankje in de grote binnentuin en maak een fijne wandeling langs de Amstel.

De zomer komt eraan. In het Amsterdam Museum kan je genieten van verschillende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen over het Amsterdam van vroeger en nu, meedoen aan workshops in de zomervakantie voor kinderen van 9-12 jaar of je aanmelden voor een rondleiding door een conservator.

Gratis toegang voor kinderen tot 18 jaar!

‘Panorama Amsterdam’

In de vaste tentoonstelling ‘Panorama Amsterdam’, een levende geschiedenis van de stad, geven bekende en ook nieuwe en onbekende verhalen een indruk hoe Amsterdam zich heeft gevormd en zich nog altijd ontwikkelt. Hier zie je ruim 250 objecten die je een veelzijdig beeld geven van de vele geschiedenissen van de stad Amsterdam. Klassieke iconen uit de stadscollectie van Lingelbach en Rembrandt naast kunstenaars als Raquel van Haver, Natasja Kensmil en Brian Elstak.

Lees ook: Duik in de geheimen van 020 in het Amsterdam Museum

Speciaal voor kinderen (6+) biedt het museum een gratis speurtocht aan door Panorama Amsterdam. Deze speurtocht is ook leuk voor volwassenen. Plan je bezoek op amsterdammuseum.nl.

Amsterdam Museum
Amstel 51