Duncan Laurence heeft het Songfestival gewonnen! Daarmee haalt hij het festival naar Nederland. De grote vraag is nu: wie gaat dat presenteren? Wij zetten een aantal mogelijke kandidaten voor je op een rijtje.

Jan Smit

Hij is al jaren een van de commentatoren van het Songfestival. Hij heeft een uitgesproken mening (over Madonna) en weet hoe het er bij het festival aan toe gaat. Al waren er genoeg mensen die blij waren dat tijdens de eerste halve finale de verbinding met de commentatoren uitviel.

 

Gerard Joling

Geer als presentator is echt om te gieren! Hij is een van de grootste fans van het festival en heeft al twee keer zelf meegedaan. Het lijkt er wel op dat hij liever zelf nog een keer mee doet dan dat hij het moet presenteren.

 

Humberto Tan

Met de presentatie van het Songfestival kan Humberto Tan zijn ultieme revanche nemen op RTL, die hem vorig jaar na 5 jaar van RTL Late Night haalde vanwege tegenvallende kijkcijfers.

 

Doutzen Kroes

Tijdens het Songfestival in Israël was een van de presentatoren een bekend model. Waarom zouden wij dan niet een van onze mooiste vrouwen naar voren schuiven. Dan zouden er zeker veel meer (hetero) mannen naar het Songfestival kijken.

 

Nikkie de Jager

Ze is bekend van haar YouTube kanaal ‘NikkieTutorials’ en was kandidaat van Wie is de Mol? Ze liet op Twitter weten dat ze wel interesse heeft om het Songfestival te presenteren.

 

Emma Wortelboer

Het was haar grote droom om de douze points voor Nederland te geven tijdens de grote finale van het Songfestival. En het kan niet zijn dat Europa haar nu al vergeten is.

 

Tim Douwsma

Ook Tim Douwsma heeft ooit de punten gegeven namens Nederland. Hij ging net als Emma viraal. Niet omdat hij zo hysterisch deed, maar omdat hij zo lekker was.

 

Carlo Boszhard

Het is geen geheim dat Carlo Boszhard een grote fan is van de muziekcompetitie. Misschien dat hij à la TV Kantine tijdens de finale verschillende typetjes kan doen? Dat zou de lange zit meer dragelijker maken. En misschien is er voor zijn moeder Wil ook wel een klein rolletje beschikbaar?

 

Martijn Krabbé

De koning van de talentenjachten is toch wel Martijn Krabbé. Hij presenteert al jaren The Voice of Holland waar miljoenen mensen naar kijken. Dus het Songfestival waar ongeveer 200 miljoen mensen naar kijken is voor hem een eitje.

 

Johan Derksen

Hoe leuk zou het zijn als Johan Derksen het Songfestival mag presenteren. Of hij daar zelfs zo blij mee is…

 

Tekst Vincent Popken Foto archief