Vorige week deden wij een poll op onze FB-pagina. De stelling luidde: ‘NH Radio laat Michael Jackson voorlopig niet meer horen. Mee eens?’. De uitslag van de poll is duidelijk.

De aanleiding van deze poll was dat NH Radio vorige week bekend maakte dat ze de nummers van Michael Jackson niet meer laten horen. De reden is de documentaire Leaving Neverland waarin twee mannen zeggen dat ze zijn misbruikt door de ‘King of Pop’.

Aan onze poll deden zo’n 600 mensen mee, waarvan 100 mensen het helemaal eens zijn met de boycot van NH Radio. De grote meerderheid was er totaal niet mee eens en vinden de ban zelfs belachelijk.

 

‘Hypocriet Gedoe!’

Op de poll kregen we ook ruim 40 reacties. Zo is Chaka tegen de boycot: ‘Hypocriete gedoe! Schaf de paus ook maar af, want vele van zijn collega’s horen ook in de gevangenis thuis!’ En Henk denkt dat de documentaire een kwestie van geld is: ‘Wat een ophef weer. Mooie publiciteitsstunt terwijl het geld volop binnenstroomt op de rekening van de familie Jackson.’

Er zijn ook mensen die NH Radio gelijk geeft. ‘1000% mee eens, toch een beetje pedomuziek geworden’ zegt Jan. En Roy gaat nu anders naar de liedjes van Jackson luisteren: ‘Pretty Young Thing is nu wel een raar nummer…’

Tekst Vincent Popken Foto Pixabay