Bekend vanwege heerlijke eettentjes, kledingwinkels én de gezellige cafés. Mokum Magazine heeft de perfecte kroegentocht langs de Zeedijk!

1 Proeflokaal de Ooievaar (Sint Olofspoort 1)
De Ooievaar, een van de kleinste proeflokalen van Nederland, staat sinds vele jaren garant voor fijne jajem, oud Hollandse likeuren en natuurlijk verschillende bieren van het vat.

2 In ’t Aepjen (Zeedijk 1)
Het beroemde Middeleeuwse houten huis op de kop van de Zeedijk. Dit gebouw is tussen 1546 en 1550 gebouwd. Tegenwoordig kun je op de begane grond een lekker biertje happen en worden de bovenverdiepingen verhuurd als hotelkamers.

3 Het Elfde Gebod (Zeedijk 5)
Ze worden in de buurt hét biercafé van de Zeedijk genoemd. 14 bieren op de tap en meer dan 120 speciaal bieren op fles en op blik. Een Amsterdams bruin café met een prima biercollectie.

4 Café de Kletskop (Zeedijk 10)
Om drugsoverlast te bestrijden besloot te gemeente in de jaren tachtig om de straat aan te pakken. Na renovatie ontstond Café de Kletskop die nu al meer dan drie decennia bestaat.

5 De Roode Laars (Zeedijk 17)
Een begrip op de Zeedijk. Wat eerst een schoenmaker was, werd omgetoverd tot een café. De Roode Laars staat bekend om haar unieke uithangbord: een houten, roodgelakte laars.

Lees ook: De ideale kroegentocht door de Jordaan

6 Café ’t Mandje (Zeedijk 63)
Het was een van de eerste cafés waar homo’s en lesbiennes hun ware aard niet hoefden te verbergen. Na 26 jaar gesloten te zijn geweest, zijn alle historische en culturele waarden weer van zolder afgehaald en kun je er nu weer terecht voor een borrel.

7 Café De Zeemeeuw (Zeedijk 102)
Dit is een café waar zowel stamgasten als toeristen komen. Hier kan je elke wedstrijd van Ajax en het Nederlands elftal kijken.

8 Café Dijk 120 (Zeedijk 120)
Bij Café Dijk 120 kun je altijd terecht voor een gezellige tijd. Aardige mensen, leuke muziek en normale prijzen. Als je zin hebt in Amsterdamse sfeer moet je zeker hierheen.

Lees ook: Test: Het lekkerste lentebier van Amsterdam

9 Café de Zon (Nieuwmarkt 2)
Op de hoek van de Zeedijk en met uitzicht op de Waag, is het de ideale plek om mensen te kijken. Bij Café de Zon, kan je jezelf lekker in het zonnetje zetten.

10 Café Stevens (Geldersekade 123)
Dit gezellige eetcafé is inmiddels ook een begrip in Amsterdam. Hier kan je tijdens je ontbijt, lunch, diner of borrel genieten van het levendige Amsterdam.

11 Café Fonteyn (Nieuwmarkt 13-15)
Ook dit terras zit onnoemelijk lekker weg. Je kunt hier niet avondeten, maar ze hebben wel genoeg snacks om je tafel vol te zetten. Jong, fris en gezellig personeel zorgen voor een goede tijd.

12 Casablanca (Zeedijk 26E)
Als afsluiter van deze kroegentocht: Casablanca. Vooral bekend vanwege de gezellige karaoke avonden waar niets moet, maar alles mag.

Productie Joey van Houten