Als eigenaar van Ton Overmars Slijterijen en Wijnwinkels schrijft Hendrik Jan de Mari elke maand over de drankenwereld. En uiteraard geeft hij zijn tips van de maand!

Alarm bij een groot deel van de 260.000 eenpersoonshuishoudens in Amsterdam: we kunnen niet meer daten. Inner circle, Tinder, Happn: waarom zou je contact zoeken als je toch niet kunt afspreken? Men vergelijkt onze zaken weleens met snoepwinkels – zeker nu de dating-apps niet meer dan sado candy stores zijn geworden waar je naar veel lekkers kunt kijken, maar níet mag proeven. Na een week appen met elkaar neemt de goesting automatisch af. We willen iets tastbaars! Eén van onze klanten heeft daar iets op gevonden. Ik noem het de ‘love message in a bottle’ – en dit keer is handhaving of politie in geen velden of wegen te bekennen. Je kiest een leuke fles uit bij Ton Overmars voor je dating-app contact en laat haar of hem die ophalen in onze winkel. Uiteraard laat je ons de fles mooi inpakken met je persoonlijke boodschap en kies je een fles of druif uit die je de ander aanraadt en vindt passen bij je kandidaat-liefde, óf doet denken aan mooie verre oorden. Volledig Corona-proof en misschien ontvang je zelf ook een flesje in return, of ligt er een grotere beloning in het verschiet: de eeuwige liefde!

MEEST ROMANTISCHE WIJNTIPS!

Voor haar
BOSCHENDAL

Chardonnay of Sauvignon Blanc, beiden uit de Kaapregio in Zuid-Afrika. Met z’n tweeën buiten lunchen aan picknicktafels onder de Boschendal parasols: hét ultieme plekje voor een romantisch stelletje. Als je dat vooruitzicht belooft aan je date scoor je punten. Een heerlijke nieuwe wereld met florale tonen. Sommigen noemen dat een beetje overdreven, maar wat lekker is mag toch worden uitvergroot? Niet voor niets één van de best verkochte Zuid-Afrikanen.
De Sauvignon Blanc haal je nu voor €9,95!   

Voor hem
MALBEC RESERVA VAN LOS HAROLDOS

Argentinië, Mendoza, Malbec. Stevige wijn van een stoere druif. Welke druif overwint anders de weersomstandigheden rond Mendoza? Direct een test of hij een échte kerel is en de wedstrijd van het Nederlands XI-tal kent die daar gewonnen werd tijdens de WK’78. Wijn van gebronsde mannen die in hemdsmouwen de druiven kiepen in het donkere gapende gat van de oogstmachines.
€10,95  

 

daten daten