Heb jij ook zoveel last van jeukende muggenbulten? Vanwege het wisselvallige weer is er veel overlast van muggen. Door deze tips heb je daar straks geen last meer van.

 

Anti-muggen middelen

Smeer jezelf van top tot teen in met DEET en je bent tot wel 10 uur beschermd tegen muggen en andere insecten zoals teken.

 

Bedek je

Trek een shirt met lange mouwen of een lange broek aan, zodat de muggen je niet kunnen steken. Zorg wel dat het losse, lichte kleding is, zodat je niet begint te zweten; dat zal de muggen juist aantrekken.

 

Verwijder stilstaand water

Heb je in de tuin of op het balkon een bak met water staan? Gooi deze dan snel leeg, want muggen zijn gek op stilstaand water en planten zich graag voort.

 

Parfum en deo

Muggen zijn, net als mensen,  dol op lekkere geurtjes. Gebruik daarom vooral geurloze (verzorgings)producten en al helemaal geen parfum.

 

Zet een airco of ventilator aan

Zet je airco op standje max en blaas die muggen weg. Muggen houden niet van een flinke woei.

 

Citronella kaars

Veel mensen gebruiken een citronella kaars om muggen op afstand te houden. Dat komt door de sterke geur die er van af komt.

 

Insectenlamp

Deze lamp trekt met zijn licht juist insecten aan. Wanneer ze tegen de lamp aanvliegen, verbranden ze of worden ze geëlektrocuteerd. Luguber, maar het werkt wel.

 

Tekst Vincent Popken Foto Pixabay