Hij is in de lorum: hij is dronken. Maar van een ‘delirium’ – oftewel ‘verwardheid’ – is beslist geen sprake! Als eigenaar van Ton Overmars Slijterijen en Wijnwinkels mag ik over onze mooie drankenwereld schrijven en uiteraard geef ik mijn tips van de maand.

INSTANT SATISFACTION: IN 2020 MÉÉR DAN OOIT!

‘Ik wil het, ik wil het, ik wil het!’, zei de vrouw van een vriend van mij altijd. En vervolgens werd dan het hele huishouden overhoop gehaald om te bestellen of snelde ze zich als de wiedeweerga naar de Bijenkorf of Maison de Bonneterie. Het idee van ‘ik wil het, ik wil het, ik wil het’ heeft zich snel en wijd verbreid in onze samenleving. Pim Fortuyn had het lang geleden over ‘instant satisfaction’ als hij darkrooms bezocht. Geen tijd te verliezen, chauffeur wacht buiten in de Jaguar en de trein rijdt het station in (Het Leven is Verrukkulluk). En nu, met onze apps en online shopping en/of catering via Uber Eats en Deliveroo, hoeft men ook niet lang meer te wachten om de culinaire zintuigen te bevredigen. Waarom ook? Daar is ‘ie weer: het leven is te kort voor slechte wijn.  Overmars heeft besloten je tegemoet te komen en zet ook ‘s avonds een heerlijk koud glas wijn en champagne voor je klaar. Geen rotzooi uit het koelvak van de supermarkt, maar de beste witte wijnen en bubbeltjes, blikken speciaalbier en uiteraard Brandt&Levie producten. Vanaf nu staat onze avondequipe voor je klaar op het Hoofddorpplein. Ook handig voor thuisbezorgen!

Wijntips

1 Greco di Tufo
Greco di Tufo is in Amsterdam de hit van dit moment. Een schitterende druif uit vulkanisch Tufo in Campania, Italië die door Cantine de Marzo tot een mooie witte wijn is gemaakt. Harold Hamersma geeft deze wijn een 8,5 en schreef: ‘de witte trots van Campania, het woeste zuiden.’ Spannend wit fruit, kruiderij, anijs, bitters en onverwacht fris voor zomers met temperaturen boven de 40 graden.
Bij Overmars: €13,95

2 Bernhard Wolfsheimer Riesling 2017
Heerlijke eigen import Riesling en daarom zeer betaalbaar. Hamersma geeft ook aan deze wijn een 8,5. ‘Frisse groene appel. Afslag witte perzik. Linksaf richting mandarijn. Citrusschil. Droge berm. Prettige rokerigheid.’
Bij Overmars: €10,95

3 Bailly Sancerre 
Een heerlijke 100% Sauvignon Blanc wijn. Een complexe neus, waar de aroma’s van witte bloemen, citrusfruit en tonen van menthol naar voren komen. In de mond geeft de wijn een mooie frisheid op het palet, gecombineerd met een delicaat floraal en mineraal karakter. Kortom: een aanrader!
Bij Overmars: €13,50