Bijna weekend, een prima reden om lekker een filmpje te pakken. Dat doe je natuurlijk bij één van de mooie Pathé-theaters, want dan zit je altijd goed!

Van actie tot comedy tot horror tot science fiction tot drama, er zit zéker iets leuks voor je bij. En anders kijk je ze toch gewoon allemaal!

THE POST

Steven Spielberg is ijzersterk in peperdure spektakelfilms, maar ook wat ingetogener films geeft hij een geheel eigen signatuur. Zoals in The Post, waarin de eerste vrouwelijke krantenuitgever Katherine Graham op een enorm politiek schandaal stuit. Wat volgt is een dilemma én een gewetensvraag: publiceert ze deze beerput, of schuift ze de smerige feiten onder de mat? Meryl Streep op haar best in deze op ware gebeurtenissen gebaseerde film die je vást nog wel voorbij ziet komen tijdens de Oscars.

12 STRONG

Waargebeurd verhaal dat maar weinig mensen kennen: meteen na de aanval op de Twin Towers op 11 september 2001, stuurde de Amerikaanse overheid een team van 12 soldaten, ervaren in hun training, maar niet in een oorlogssituatie, naar Afghanistan om daar een kopstuk van Al Qaeda onschadelijk te maken. Wat je noemt een helse klus. Een film vol heldenmoed, met in de hoofdrol niemand minder dan Chris Hemsworth, die daarmee bewijst dat hij véél meer is dan eyecandy.

WILD

Je hoeft niet ver te reizen voor een stuk mooie natuur. In Wild luister je naar het aangename stemgeluid van André van Duin, die het verhaal van de Veluwe vertelt in vier jaargetijden. Een vos, een wild zwijn en een edelhert vormen de hoofdpersonages van deze prachtige documentaire van eigen bodem. Zien!

PATSER

Hij lijkt zo lief he, die Ali B. Gelukkig is hij dat in het echt ook, maar in Patser is-ie bepaald geen aangenaam persoon. Samen met drie vrienden leeft hij het leven van een maffioso, genaamd Hassan Kamikaze. Maar in de wereld van geld, snelle auto’s en mooie vrouwen krijg je niks voor niks. Er breekt een bendeoorlog uit waarbij er maar één de sterkste kan zijn.