Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, of er gaan er weer een hoop fijne films in première. Een prima reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

THE GREATEST SHOWMAN

Een berooide zakenman (Hugh Jackman) bedenkt een plan om zijn gezin van de financiële ondergang te redden: een circus vol mensen die elders in de maatschappij geen plekje kunnen vinden. Deze op het leven van P.T. Barnum gebaseerde musical vertelt hoe sterren worden geboren en hoe de showbusiness begon. Wij garanderen je dat je niet stil blijft zitten bij de geweldige liedjes.

THE LEISURE SEEKER

Een ouder stel (Donald Sutherland en Helen Mirren) gaat op vakantie met een stokoude, roestige camper. Hun kinderen maken zich doodongerust, want hij heeft Alzheimer en zij is ongeneeslijk ziek. Maar dit coole koppel laat zich door niemand de wet meer voorschrijven. Prachtige roadmovie met de nodige humor over onvoorwaardelijke liefde.

YOU WERE NEVER REALLY HERE

Oorlogsveteraan Joe (Joaquin Phoenix) wordt geplaagd door pijnlijke en duistere herinneringen. Hij heeft zich als levenstaak voorgenomen om vrouwen te redden van mensensmokkelaars, maar een reddingsactie in een bordeel loopt helemaal mis. Joe slaat op de vlucht, maar krijgt een leger aan criminelen achter zich aan.

BILLY

Theo Maassen probeert het met Billy voor het eerst als regisseur. In deze film portretteert hij buikspreekpop Billy, die al snel populairder wordt dan zijn ‘baasje’ Gerard. En dan worden de twee ook nog eens verliefd. Gelukkig wel op andere vrouw, maar lastig is het wel. Want wie heeft het nu eigenlijk écht voor het zeggen in deze bijzondere relatie?

A CIAMBRA

De familie Amato verdient al generaties lang de kost met criminele acties. Wanneer zo ongeveer alle volwassen mannen uit de familie worden opgepakt, moet de veertienjarige Pio de rol van man in huis op zich nemen. Maar dat betekent ook dat hij volwassen beslissingen moet nemen.