Ook deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een heel goede reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

DOWNSIZING

Overbevolking mag dan een serieus probleem zijn, in Downsizing hebben ze daar een creatieve oplossing voor gevonden. In deze film van Alexander Payne laten Amerikaanse burgers zichzelf gewoon krimpen om zo een grootse toekomst vol overvloed te garanderen. Je geld is meer waard, je biertjes zijn groter en je huis is opeens een landgoed. Maar natuurlijk ontstaan er ook in deze kleine wereld grote problemen.

MAZE RUNNER: THE DEATH CURE

Thomas en zijn Laarders beginnen aan hun grootste en gevaarlijkste avontuur ooit: inbreken in de Laatste Stad. Maar dit laatste deel van de Maze Runner-saga speelt zich af in een dodelijk doolhof, waardoor je je afvraagt: is dit dan écht het einde? Wij hopen maar van niet…

HET LEVEN IS VERRUKKULLUK

Regisseur Frans Weisz had deze gelijknamige bestseller van Remco Campert als vijftig jaar op zijn lijstje staan om te verfilmen. Dat heeft hij nu gedaan, met zijn eigen zoon Géza Weisz in de hoofdrol. Boelie en Mees zijn al jaren dik bevriend, maar wanneer ze verliefd worden op hetzelfde meisje, verandert álles wat ze eerder hadden verwacht van het leven.

MÉDECIN DE CAMPAGNE

Nathalie vervangt dorpsarts Jean-Pierre, die plotseling zelf ziek is geworden. Maar de jonge dokter stuit op veel tegenwerking van haar oudere collega, en koppige dorpsbewoners. Zal het haar lukken om geaccepteerd te worden in de gesloten gemeenschap?

DIEP IN DE ZEE

Diep is een lieve, maar brutale octopus die op de bodem van de oceaan woont. Wanneer hij wil ontdekken wat er búiten zijn eigen kleine wereldje gebeurt, is dat het begin van een reeks spannende avonturen. Leuk voor jong en oud, deze schattige animatiefilm.