Ook deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een heel goede reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

DARKEST HOUR

Met de hete adem van Hitler in zijn nek had Winston Churchill een zware taak tijdens de Tweede Wereldoorlog: Engeland beschermen tegen de oprukkende nazi’s. Maar ook zijn landgenoten werkten de eigenzinnige premier behoorlijk tegen. Deze biopic met een fantastische hoofdrol van Gary Oldman is een absolute must-see voor iedereen die in de Europese geschiedenis is geïnteresseerd.

24 HOURS TO LIVE

Ethan Hawke speelt een nietsontziende huurmoordenaar in 24 Hours to Live. Nadat hij zélf is geëlimineerd, wordt hij door zijn werkgever weer tot leven gebracht, maar met een timer voor slechts een etmaal. Zijn opdracht: binnen 24 uur een target uitschakelen, maar zijn doelwit blijkt een aantrekkelijke concullega. Bikkelharde actie.

TAAL IS ZEG MAAR ECHT MIJN DING

De gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse is verfilmd en hoe. Anne werkt bij een hip tijdschrift, maar daar kan ze haar ei bepaald niet kwijt: in flauwe artikeltjes over mode en lifestyle kan ze niets met haar spitsvondige woordgrappen. Ze staat op het punt ontslag te nemen, maar maakt dan kennis met een knappe fotograaf.

FATHER FIGURES

Twee broers weten niet beter dan dat hun vader is overleden. Maar hun moeder blijkt nogal wat geheimen te hebben achtergehouden. Ze gaan op zoek naar hun verwekker, maar stuiten daarbij op zeer gênante gebeurtenissen in het leven van hun moeder.

EARTH: EEN ONVERGETELIJKE DAG

Er was een een babypanda, een luiaard en een zebrajong. Nee, dit is niet het begin van een flauwe mop, maar een prachtige natuurdocumentaire over drie ondernemende dieren. Want het ware leven is soms nog veel mooier dan een spannende film. Moet je zien, deze fijne docu.