Ook deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een heel goede reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

ALL THE MONEY IN THE WORLD

Wat doe je als een dierbaar familielid wordt ontvoerd? Nou, losgeld betalen natuurlijk. Zo niet John Paul Getty, een aartsgierige oliemiljardair die er ondanks zijn onmetelijke fortuin niet over peinst om zijn kleinzoon Paul vrij te kopen. Zijn moeder (Michelle Williams) zet alles op alles om haar zoon uit handen van de Italiaanse maffia te krijgen. Saillant detail: Getty-acteur Kevin Spacey werd, na beschuldigingen van misbruik aan zijn adres, vervangen door Christopher Plummer. Gebaseerd op het ware levensverhaal van John Paul Getty I, II en III.

THE COMMUTER

Zakenman Liam Neeson reist elke dag met de trein naar zijn werk. Daar ontmoet hij een mysterieuze vrouw, die een dwingende opdracht voor hem heeft: hij moet een verstekeling vinden in de overvolle trein. Maar al snel blijkt dat hij in een afschuwelijk moordcomplot terecht is gekomen.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

Wanneer Mildreds dochter Angela wordt vermoord, blijft ze niet hangen in rouw. In plaats daarvan wordt ze woedend op de politie, die volgens haar niets doet om de moordenaar te vinden. Ze laat drie grote billboards plaatsen in het slaperige stadje Ebbing, maar ontketent daarmee een oorlog met de autoriteiten en haar dorpsgenoten. Fantastisch geacteerde tragikomedie met Frances McDormand  in topvorm als wraakzuchtige moeder.

CALL ME BY YOUR NAME

Elio is zeventien en geniet van een vakantie op  het Italiaanse platteland. Daar ontmoet hij de Amerikaan Oliver. Er is een onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen de mannen, die ze geen van beiden kunnen ontkennen. Er is maar één probleem: Oliver werkt samen met de vader van Elio.

INSIDIOUS: THE LAST KEY

Met de makers van Insidious is het altijd goed griezelen. Dit keer kan parapsycholoog Elise thuiswerken: de kwade geesten bevinden zich nu in haar eigen woning. Goede getimede schrikmomenten maken dit vierde deel uit de reeks tot een lekker enge popcornkraker.