Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

6 BELOW

Voormalig hockey-talent Eric gaat in zijn eentje snowboarden, voorzien van niet meer dan een zak drugs en een roekeloos karakter. Natuurlijk gaat het mis en zijn wanhopige moeder zet alles op alles om haar vermiste zoon terug te vinden. Gebaseerd op een waar verhaal, deze ijzige natuurthriller met Josh Hartnett.

BATTLE OF THE SEXES

Kunnen mannen beter tennissen dan vrouwen? Voormalig vedette Bobby Riggs vindt van wel. Hij daagt Billie-Jean King uit voor een heuse seksestrijd op het gravel. Dit waargebeurde verhaal is niet alleen leuk voor de tennisfans, maar zéker voor iedereen die gelijkheid voor alle mensen een warm hart toedraagt.

THANK YOU FOR YOUR SERVICE

Soldaat Adam Shuhmann keert terug uit Irak. Maar zijn dienst daar heeft diepe littekens achtergelaten in zijn ziel. De mannen zitten met hun hoofd nog altijd in de strijd, terwijl hun familie probeert hen weer aan het normale leven te laten deelnemen. Indrukwekkend drama over de impact van oorlog op militairen, fantastisch geacteerd door Miles Teller.

WONDER

Schoonheid zit aan de binnenkant, zo wordt vaak gezegd. Maar wat als je uiterlijk mensen zó afschrikt dat ze de rest niet eens zien? In Wonder vecht moeder Julia Roberts voor haar zoon Augie, die door een zeldzame afwijking een misvormd gezicht heeft. Fraai familiedrama over de kracht van liefde en oneindig doorzettingsvermogen.

AN INCONVENIENT TRUTH 2

Met An Inconventient Truth schetste politicus Al Gore een donker toekomstbeeld: als we Moeder Natuur niet beter behandelen, dan zal ze ons straffen met ongekende milieurampen. Het vervolg is iets optimistischer: in deze docu geeft Al de nodige toereikingen op met name technologisch gebied. Hopelijk ziet Donald Trump deze film ook.

DAVID LYNCH: THE ART LIFE

Multitalent David Lynch staat bekend om zijn weirde films als Eraserhead, Inland Empire en Wild at Heart. In deze docu krijg je een mooi inkijkje in het gedachtenproces van deze eigenzinnige filmmaker slash schilder.