Zin in een filmpje? Deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Deze knallers moét je zien in één van onze mooie Mokumse filmtheaters.

Dat wordt nog moeilijk kiezen, maar Mokum Magazine zet ze alvast voor je op een rijtje:

Logan Lucky
Broertjes Jimmy en Clyde plannen een overval tijdens een autorace, maar ze hebben geen idee hoe. Ze huren beroepscrimineel Joe Bang in om hen een handje te helpen. Klein probleem: die zit al achter tralies. Harde actie, achtervolgingen en een hilarische blunders in deze ouderwetse heist-movie met een hedendaagse twist.

Regie: Steven Soderbergh
Met:
Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes en Riley Keough
Te zien vanaf:
24 augustus bij Pathé De Munt, Pathé City, Pathé Tuschinski, Pathé Arena en De Filmhallen

Shot Caller
Jacob Harlan
heeft het helemaal voor elkaar: succes als aandeelhandelaar, een mooie vrouw en een groot huis. Waneer hij na een feestje met een slok teveel op achter het stuur kruipt, verandert zijn perfecte leven én dat van zijn gezin in een nachtmerrie. In de gevangenis komt hij erachter dat daar heel andere wetten gelden dan in zijn vorige leven. Doden of gedood worden, lijkt de enige keuze die hij heeft achter de tralies.

Regie: Ric Roman Waugh
Met:
Nikolaj Coster-Waldau, Lake Bell, Benjamin Bratt, John Bernthal
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. Pathé City, Pathé De Munt, Pathé Arena en FC Hyena

Terminator 2: Judgement Day 3D
De Blockbuster uit 1991 is terug, maar dan wel in een opgepoetst jasje en in 3D. Powervrouw Sarah Connor en haar zoon John worden belaagd door een kwaadaardige cyborg. Hij heeft maar één missie:  John Connor onschadelijk maken. Gelukkig is daar een nieuw type Terminator, die zijn robotrivaal te lijf gaat om John te beschermen. Als je deze legendarische klassieker nog niet kent: zien! Heb je ‘m al gezien: ga dan gewoon nóg een keer!

Regie: James Cameron
Met:
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. Pathé De Munt, Pathé Tuschinski, Pathé City en Pathé Arena

The Dark Tower
Verfilming van de uiterst succesvolle boekenreeks van meesterschrijver Stephen King. ‘Gunslinger’ Roland ziet maar een manier om de wereld van uitsterven te redden: hij moet op zoek naar De Donkere Toren. Daarbij wordt hij op de hielen gezeten door de duivelse Man in Black. Er is maar één persoon die hem daarbij kan helpen: een tienerjongen uit New York met bijzondere voorspellende gaves.

Regie: Nikolaj Arcel
Met:
Idris Elba, Matthew McConaughey, Abbey Lee, Tom Taylor
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. Pathé De Munt en Pathé Arena

The Only Living Boy in New York
New Yorker Thomas is net afgestudeerd en het leven lacht hem toe. Dat verandert wanneer hij erachter komt dat zijn vader een buitenechtelijke affaire heeft. Deze minnares blijkt een beauty en het duurt niet lang of Thomas raakt volledig in haar ban. Mooie coming of age-film met een heerlijke soundtrack van onder meer Simon & Garfunkel.

Regie: Marc Webb
Met:
Pierce Brosnan, Kate Beckinsale, Cynthia Nixon, Jeff Bridges, Calum Turner
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. Pathé Tuschinski, Pathé City, The Movies, Studio K, Cinecenter en FC Hyena

Kedi
Poes, poes, poes! In Turkije zeggen ze  Kedi, kedi, kedi! Deze zeer aaibare documentaire is een mooi eerbetoon aan de duizenden (zwerf)katten van Istanbul, met namen als Psikopat, Bengü en Gamsiz. Deze eigenzinnige dieren zijn van niemand, maar ze stelen wel de harten van iedereen om hen heen.

Regie: Ceyda Torun
Met:
Héél veel katten uit Instanbul
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. De Balie, Cinecenter en De Filmhallen

Indivisibili
Daisy en Violet
staan op het punt om 18 te worden. Maar deze mooie meisjes zitten letterlijk aan elkaar vast: ze zijn een Siamese tweeling. Dankzij hun zangtalent en hun handicap verdienen ze een aardig zakcentje voor hun familie. Waneer een dokter aanbiedt om hen van elkaar te scheiden, dreigt de geoliede machine die het gezin verbindt, uit elkaar te vallen.

Regie: Edoardo De Angelis
Met:
Angelo Fontana, Marianna Fontana, Antonia Truppo
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. Filmtheater De Uitkijk en De Filmhallen

La helada negra/The Black Frost
Een jonge vrouw klopt aan bij een boerderij, waar de pest vele slachtoffers maakt. Tot grote verbazing van iedereen verdwijnt de zwarte ziekte als bij toverslag en floreren de gewassen als nooit tevoren. Is ze een bedreiging voor de boeren of juist een soort heilige? Ga ‘m zien, dit bijzonder fraai vormgegeven Argentijnse drama.

Regie: Maximiliano Schonfeld
Met:
Ailin Salas, Lucas Schell
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. De Balie, Amsterdam EYE

The Nile Hilton Incident
Egypte, middenin de revolutie. In een hotelkamer van het luxe Hilton Hotel in Caïro wordt een jonge vrouw dood gevonden. Het blijkt een zangeres met dubieuze banden met de regering. Een aan lager wal geraakte agent stort zich op de zaak en stuit daarbij op schokkende feiten. Losjes gebaseerd op de waargebeurde moord op Suzanne Tamim uit 2008, deze superspannende politieke thriller.

Regie: Tarik Saleh
Met:
Fares Fares, Mari Malek, Yaser Aly Maher
Te zien vanaf:
24 augustus bij o.a. Kriterion en De Filmhallen