Zin in een filmpje? Deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Deze knallers moét je zien in één van onze mooie Mokumse filmtheaters.

Dat wordt nog moeilijk kiezen, maar Mokum Magazine zet ze alvast voor je op een rijtje:

American Made
Piloot Barry Seal is verslaafd aan avontuur. Zijn vliegende ‘rondjes rond de kerk’ houdt hij dan ook snel voor gezien. Voor hij er erg in heeft, klust hij bij voor zowel de CIA als de Colombiaanse drugskartels rond Pablo Escobar. Of zat dit waargebeurde verhaal toch niets anders in elkaar? Tom Cruise maakt er, samen met de makers van The Bourne Identity, een superspannende jongensdroom op film van.

Regie: Doug Liman
Met:
Tom Cruise, Sarah Wright, Domhnall Gleeson
Te zien vanaf:
31 augustus bij o.a. Pathé De Munt, Pathé City, Pathé Tuschinski, Pathé Arena en De Filmhallen

Love is Thicker than Water

Vida en Arthur zijn jong, knap en stapelverliefd. Maar de tegenstellingen tussen het stel -zij komt uit een rijk, vooraanstaand gezin, hij uit een eenvoudige arbeidersfamilie- komen tussen hen in te staan. Zal de liefde het winnen van alle conflicten? Prachtig coming-of-age drama van onze eigen Ate de Jong.

Regie: Ate de Jong en Emily Harris
Met:
Lydia Wilson, Johnny Flynn, Ellie Kendrick
Te zien vanaf:
31 augustus bij o.a. Het Ketelhuis

Patti Cakes

Patricia wil niets liever dan de beste hiphopchick van New Jersey worden. Het feit dat ze vrouw, blank en nét iets te rond is, werkt behoorlijk tegen. Maar met haar snoeiharde raps snoert ze al haar tegenstander de mond, inclusief haar moeder, die jaren eerder zélf mislukte als muzikante. Zien, deze aanstekelijke film die bewijst dat dromen bijna altijd uitkomen, als je maar hard genoeg werkt.

Regie: Geremy Jasper
Met:
Danielle MacDonald, Bridget Everett, Siddhart Dhananjay, Mamoudou Athie
Te zien vanaf:
31 augustus bij o.a. Pathé De Munt, Pathé City, Pathé Arena, De FilmHallen, Kriterion

Tulip Fever
De beeldschone Sophia woont als wees bij de nonnen. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan een rijke koopman, verhuist ze naar een van de grootste grachtenpanden van Amsterdam. Een ontmoeting met een jonge, maar straatarme schilder brengt haar volledig van haar stuk. Prachtig vormgegeven kostuumdrama waarin ‘de tulpen van Amsterdam’ een hoofdrol spelen.

Regie: Justin Chadwick
Met:
Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz, Cara Delevingne
Te zien vanaf:
31 augustus bij o.a. Pathé City, Pathé Tuschinski, The Movies, Studio K, De Uitkijk

Una Mujer Fantastica
Transgender-vrouw Marina werkt overdag als serveerster, ’s avonds als zangeres. Ze probeert een toekomst op te bouwen met haar veel oudere geliefde Orlando, maar dan slaat het noodlot toe. Prachtig melodrama over het recht om te zijn wie je bent.

Regie: Sebastian Lelio
Met:
Daniela Vega, Amparo Noguera, Francisco Reyes
Te zien vanaf:
31 augustus bij o.a. De FilmHallen, The Movies, Cinecenter, Rialto

Lily Lane
Wanneer de oma van de kleine Dany overlijdt, blijft hij vol vragen achter. Wat is leven, en wat is de dood? Zijn moeder Rebeka neemt hem mee op een roadtrip langs de bochtige wegen van het leven. Magisch sprookje uit Hongarije door de ogen van een opgroeiend kind.

Regie: Benedek Fliegauf
Met:
Balint Solonyi, Angela Stefanovics
Te zien vanaf:
31 augustus bij o.a. EYE, Cinema LAB111