Zin in een filmpje? Deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Deze knallers moét je zien in één van onze mooie Mokumse filmtheaters.

Dat wordt nog moeilijk kiezen, maar Mokum Magazine zet ze alvast voor je op een rijtje:

IT
Killer Clown Pennywise is terug en hoe! Misschien wel de állerengste verfilming van het werk van Stephen King, deze hernieuwde horrorklassieker waarin kleine kinderen spoorloos verdwijnen in het riool. Oppassen wanneer je een rode ballon ziet, want: “You’ll float too!”

Regie: Andres Muschietti
Met:
Bill Skarsgard, Jeremy Ray Taylor, Jaeden Lieberherr, Finn Wolfhard, Nicholas Hamilton
Te zien vanaf:
7 september bij o.a. Pathé De Munt, Pathé City, Pathé Arena en De Filmhallen

DANCE ACADEMY

Tara is voorbestemd om ballerina te worden, maar een blessure maakt een einde aan haar grote droom. Ze gat studeren, maar de danswereld blijft lokken. Ze doet een poging tot een come-back, maar zit de wereld wel op haar kunsten te wachten?

Regie: Jeffrey Walker
Met:
Alex Acosta, Ryu Bautista, Nicholas Brown, Chris Bartlett, Tara Jade Borg, Julia Blake
Te zien vanaf:
7 september bij o.a. Pathé De Munt, Pathé Arena

GIRLS TRIP

Vier vriendinnen zijn wel toe aan en verzetje. Ze vertrekken naar New Orleans, voor een lekker wild weekendje. Maar de alcohol hakt er harder in dan ze denken en het tripje loopt he-le-maal uit de hand. Lachen, gieren en brullen met deze all-girl comedy.

Regie: Malcolm D. Lee
Met:
Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith, Tiffany Haddish
Te zien vanaf:
7 september bij o.a. Pathé De Munt, Pathé Arena

THE BEGUILED
Het zuiden van Amerika, ten tijde van de Burgeroorlog. Een gewonde Yankee wordt opgevangen in een huis vol jonge vrouwen. Martha (Kidman) vangt daar weesmeisjes op en regeert met strenge hand. De verhoudingen komen op scherp te staan wanneer meerdere vrouwen gecharmeerd blijken van de knappe soldaat, die zich hun verleidingspogingen lekker laat aanleunen. Maar hij komt er al snel achter: Hell hath no fury like a woman scorned! Een absolute must-see, deze stijlvolle kostuumfilm.

Regie: Sophia Coppola
Met:
Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning
Te zien vanaf:
7 september bij o.a. Pathé City, Pathé Tuschinski, CineCenter, De Filmhallen, EYE, Kriteron

SPAAK
Luuk Meijer is wat je noemt een zondagskind. Hij maakt carrière als indoorwielrenner en is een briljante student scheikunde. Die kennis zet hij om in een lucratief bijbaantje: zelf drugs fabriceren. Maar de zaken lopen uit de hand en Luuk wordt meegezogen in zijn eigen verkoopwaar. Zijn honger naar snel geld dreigt hem zijn leven te kosten.

Regie: Steven de Jong
Met:
Tim Douwsma, Saskia Elise, Jack Wouterse, Aart Staartjes, Raymond Thiry, Valerie Pos
Te zien vanaf:
7 september bij o.a. Pathé De Munt

FELICITE
Félicité verdient haar geld als zangeres in Kinshasa. Als alleenstaande moeder heeft ze het al zwaar, maar wanneer haar zoon een ongeluk krijgt, stort haar hele wereld in. Ze probeert haar muzikale talent in te zetten om zijn én haar leven te redden.

Regie: Alain Gomis
Met:
Elbas Manuana, Vero Mputo, Nadine Ndebu, Gaetan Claudia
Te zien vanaf:
7 september bij o.a. De FilmHallen

 

THE NET (GEUMUL)

Als Noord-Koreaan kun je maar beter niet in Zuid-Korea terecht komen. Toch is dat precies wat visser Nam-Chul Woo overkomt. Hij wordt beschuldigd van spionage en zijn toekomst ziet er heel donker uit. Zal hij zijn familie ooit weer zien?

Regie: Kim Ki-Duk
Met: 
Seung Bum Ryoo, Won Geun Li, Young Min Kim
Te zien vanaf: 
7 september bij o.a. EYE