Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

OH BABY

Zin in een lekkere romcom? Gijs Naber speelt een matig succesvolle muzikant die van zijn overleden ex wel iets heel bijzonders erft: een zoon waarvan hij eerder het bestaan niet kende. Zelf bakt hij er niks van als kersverse vader, dus de zus van zijn voormalige vriendin komt een handje helpen.

FLATLINERS

Met de dood valt niet te spotten. Dat ondervindt een groep medische studenten wanneer ze bij wijze van experiment een kijkje in het hiernamaals nemen. Eenmaal aan gene zijde geweest, worden ze geplaagd door de demonen uit hun eigen verleden.

MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Agatha Christie leverde een klassieker af met haar who-dunnit in de trein. Op de Orient Express vindt een afschuwelijke moord plaats. In het bonte gezelschap kan iedereen de dader de zijn. Deze moderne film in ouderwetse setting heeft een topcast met onder meer Johnny Depp, Michelle Pfeiffer en Judy Dench.

THE SQUARE

Deze heerlijke Zweedse satire op de kunstwereld gooide hoge ogen tijdens het Filmfestival van Cannes. Een razend knappe museumdirecteur bluft zich met zijn charme door een onuitstaanbaar elitair wereldje van snobs. Wanneer hij op een dag wordt beroofd van zijn horloge, stapt hij in een totaal andere wereld dan hij gewend is.

DADDY’S HOME 2

Met de Kerst in gedachten krijg je met Daddy’s Home 2 weer een heerlijk filmcadeautje. Mel Gibson, Will Ferrell en John Lithgow schitteren als chagrijnige oude mannen, die elkaar op smerige wijze het leven zuur maken. Zo valt er genoeg te lachen voor de Feestdagen.

UNTIL THE BIRDS RETURN

Algerijnse film waarin het verhaal van drie verschillende mannen wordt verteld. Alledrie hebben ze dromen over hun toekomst, die door allerlei omstandigheden steeds lastiger te realiseren zijn.

NO PLACE FOR A REBEL

In deze indrukwekkende documentaire wordt een jonge Ugandese strijder gevolgd, die door dictator Joseph Kony als kind werd ontvoerd. Eenmaal volwassen, keert hij terug naar de plek waar zijn jeugd abrupt eindigde.