Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

SUBURBICON

Het is goed toeven, in Suburbicon. Het slaperige voorstadje is een oase van rust. Totdat een zwart gezin een huis betrekt, en een ogenschijnlijk brave huisvader middelpunt wordt van een geweldsgolf. Heerlijke zwarte komedie in de stijl van de broertjes Coen, geregisseerd door niemand minder dan George Clooney.

JUSTICE LEAGUE

Wat krijg je als je een legertje superhelden van DC Comics bij elkaar zet? Justice League! Jason Momoa, Gal Gadot en Ben Affleck binden samen de strijd aan met de levensgevaarlijke Steppenwolf. Spanning en sensatie gegarandeerd!

A GHOST STORY

Is er leven na de dood? Wel in A Ghost Story, een sfeervolle vertelling over verlies en rouw. Een jonge vrouw wordt gevolgd door haar overleden man, die opduikt in de gedaante van een figuur met een laken om. Tot zijn grote verdriet moet hij toezien dat het leven ook zonder hem gewoon doorgaat.

C’EST LA VIE

De makers van de Franse filmhit Intouchables zijn terug en hoe. Dit keer in de vorm van een screwballcomedy waarin een bruiloft op een enorm kasteel volledig uit de hand loopt. De restaurantmanager is ten einde raad, want dit kan hem zijn zorgvuldig opgebouwde carrière kosten.

HAPPY END

Michael Haneke staat bekend om zijn zwaarmoedige films waarin het leven vaak een ondraaglijke last is. In Happy End gooit hij het over een andere boeg met een inktzwarte comedy. Isabelle Huppert speelt een vrouw die de leiding over haar disfunctionele familie overneemt wanneer haar vader begint te dementeren. Maar al snel blijkt dat ze geen enkele controle heeft over wat er onder haar neus gebeurt.