Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

THE FOREIGNER

Een zakenman verliest zijn enige dochter bij een gruwelijke aanslag in New York. Hij zint op wraak en opent de jacht op haar moordenaar. Maar in zijn zoektocht naar de terroristen speelt zijn eigen verleden onaangenaam op. Spetterende actiefilm met Jackie Chan en Pierce Brosnan.

Regie: Martin Campbell

Met: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Stephen Hogan

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Pathé De Munt, Pathé Arena

LE FIDÈLE

Vrouwelijke racecoureur Bibi ontmoet de raadselachtige charmeur Gigi tijdens een pitstop. Maar ze weet niet dat hij zijn geld verdient met uiterst gewelddadige bankovervallen. De liefde groeit, maar dit duistere geheim bedreigt alles wat hen lief is. Fraai liefdesdrama uit de stal van Michael R. -Rundskop- Roskam.

Regie: Michaël R. Roskam

Met: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos,

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Pathé City, Pathé Tuschinski

THE SNOWMAN

Wie het werk van de Zweedse schrijver Jo Nesbø kent, weet dat hij met The Snowman een ijskoud misdaaddrama kan verwachten. Een doortastende detective onderzoekt de verdwijning een jonge vrouw. Maar hij heeft niet door, dat de schuldige een wreed spelletje met hem speelt.

Regie: Thomas Alfredson

Met: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Chloé Sevigny, J.K. Simmons

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Pathé De Munt, Pathé Tuschinski, Pathé City, Pathé Arena, Filmhallen

LEATHERFACE

Ze blijven doodeng, de remakes, sequels en prequels van de horrorklassieker The Texas Chainsaw Massacre. In Leatherface wordt duidelijk wie er achter het masker van de met een kettingzaag zwaaiende maniak zit. Lekker met een bak popcorn, pas wel op voor bloedspetters!

Regie: Alexandre Bustillo

Met: Stephen Dorff, Finn Jones, Vanessa Grasse, Lili Taylor, Sam Strik

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Pathé De Munt, Pathé Arena

WHAT HAPPENED TO MONDAY

In deze futuristische thriller mogen vrouwen nog maar één kind baren. Zeven identieke meerlingzussen zoeken een oplossing: ze doen net alsof ze één vrouw zijn en noemen zich allemaal naar een dag van de week. Strak plan, tot Monday plotseling verdwijnt. Haar zes andere zussen gaan op zoek, en stuiten daarbij op duistere zaken.

Regie: Tommy Winkola

Met: Noomi Rapace, Willem Dafoe, Glenn Close

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Pathé De Munt, Pathé Arena

JUPITERS MOON

Een jonge immigrant wordt tijdens zijn vlucht over de grens neergeschoten. Hij komt in een vluchtelingenkamp terecht. Daar ontdekt hij dat hij bijzondere gaven heeft: hij kan voorwerpen laten zweven. Een kampdokter ziet daar wel brood in.

Regie: Kornél Mundruczo

Met: Merab Ninidze, Monika Balsai, Matyas Bodor

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Kriterion, EYE, Rialto

UN BEAU SOLEIL INTERIEUR

Vijftiger Isabelle staat er na haar scheiding alleen voor met de kinderen. Ze gaat de ene na de andere relatie aan, maar dat valt flink tegen. Al snel zit ze op de bak van een therapeut om te praten over haar relationele issues.

Regie: Claire Denis

Met: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Sandrine Duma

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Ketelhuis, Rialto, Cinecenter

OUDE LIEFDE

Twee zestigers hebben elkaar na hun scheiding in geen jaren gezien. Na de plotselinge dood van hun zoon komen ze weer nader tot elkaar. Is er nog iets over van de liefde die er ooit tussen hen was?

Regie: Nicole van Kilsdonk

Met: Beppie Melissen, Gene Bervoets, aus Greidanus, Halina Reijn, Carly Wijs, Leo Alkemade, Hadewych Minis

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Pathé City, De Uitkijk, Ketelhuis, Filmhallen

YOUR NAME

Volgens velen de mooiste anime-film aller tijden: Your Name. Het begint al magisch: twee studenten worden wakker in een sterrenregen. Vanaf dat moment veranderen ze voortduren van lichaam. Lastig, want ze kennen elkaar helemaal niet. Via briefjes en geheime signalen proberen ze elkaar hun naam te vertellen.

Regie: Makoto Shinkai

Met: De stemmen van Ryo Narita, Mone Kamishiraishi, Ryunuosuko Kamiki

Te zien: Vanaf 2 november in o.a. Pathé De Munt, Filmhallen, EYE, The Movies, Cinema Lab 111,