Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

HUISVROUWEN BESTAAN NIET

Ze willen de perfecte moeder, dochter, werknemer, vriendin en partner zijn, maar het leven van twee zussen in Huisvrouwen bestaan niet loopt niet bepaald op rolletjes. Wanneer hun ouderlijk huis verkocht dreigt te worden, moeten ze samenwerken om te voorkomen dat hun eigen moeder op straat komt te staan. Heerlijke Hollandse romcom over de ongezonde drang naar perfectie.

JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE

Het gelijknamige kassucces uit 1995 krijgt een spectaculair vervolg waarmee ook de jongere generatie zich zal vermaken. Vier bevriende scholieren raken per ongeluk in een spannend videogame verzeild. Leuk en spannend, zo in de jungle, maar hoe komen ze ooit weer terug in hun eigen leven én lichaam?

MOLLY’S GAME

Molly is voorbestemd om Olympisch skister te worden, maar het loopt een béétje anders. Ze wordt de grootste pokerorganisator van Los Angeles, en heeft daarbij de rijkste en beroemdste gokkers over de vloer. Maar de grens tussen legaal en illegaal wordt steeds dunner. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, deze zeer vermakelijke film met niemand minder dan Jessica Chastain in de hoofdrol.

PITCH PERFECT 3

Ook zo genoten van de liedjes in Pitch Perfect 1 & 2? Mooi, want er is nu ook derde film met dit keer onder meer de allerbeste kerstliedjes te zien. Nou ja, wanneer de Bella’s ermee vandoor gaan, klinkt het allemaal nét iets anders dan je gewend bent. En dan hebben we het nog niet over de stunts van ‘Fat Amy’ gehad, gespeeld door de hilarische Rebel Wilson. Zien en meezingen!

WONDER WHEEL

Justin Timberlake is een echte ladykiller in deze film uit het omvangrijke oeuvre van Woody Allen. Nadat hij eerst een relatie begint met de getrouwde Kate Winslet, flirt hij ook onbeschaamd met haar stiefdochter. Gevaarlijke actie, want zij wordt op de hielen gezeten door de New Yorkse maffia. Wees niet bang; er wordt geen bloed vergoten, maar hooguit wat harten gebroken in deze stijlvolle comedy.

FERDINAND

Stier Ferdinand mag er dan stoer uitzien, hij heeft een heel klein hartje. Toch wordt hij gevangen gezet, omdat hij gevaarlijk zou zijn. In deze hartverwarmende animatiefilm wordt duidelijk dat je nooit alleen naar het uiterlijk moet kijken: het innerlijk is vaak veel mooier.

THE DISASTER ARTIST

Deze op ware gebeurtenissen gebaseerde film vertelt het verhaal van Tommy Wiseau, die volgens velen ‘de slechtste film allertijden’ maakte, getiteld The Room. Maar wie was die excentrieke regisseur eigenlijk, achter dat pikzwart geverfde haar en zijn malle accent? Fijne biopic over een van de meest raadselachtige figuren in Hollywood.

WONDERS OF THE SEA 3D

Het werk van natuurdocumentairemaker Jean-Michel Cousteau komt het best tot zijn recht in de bioscoop. Helemaal in 3D. In deze prachtige natuurfilm neem je een kijkje onder het golvende oppervlak van de oceanen. Niemand minder dan Arnold -The Terminator- Schwarzenegger doet the voice-over. Je komt gegarandeerd ogen en oren te kort.