Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

STAR WARS: THE LAST JEDI

Star Wars is terug en hoe! Mooier, spectaculairder en spannender dan ooit, en de échte fans gaan ‘m natuurlijk in 4D kijken: perfect geluid, haarscherp beeld en duizelingwekkende effecten waarbij beweging, geur en als het zo uitkomt zelfs regen en sneeuw voorbij komen in je superdeluxe stoel. De saga rond Luke Skywalker heeft sinds het allereerste deel in 1977 nog niets aan kracht ingeboet. Tevens de laatste film met de veel te vroeg overleden Carrie Fisher. Gaat dat zien!

BREATHE

Robin is een echte avonturier die het liefste de hele wereld rondreist, samen met zijn echtgenote Diana. Tijdens zijn werk in Afrika wordt hij getroffen door polio en raakt volledig verlamd. De artsen zien geen enkele toekomst, maar Robin, gesteund door zijn Diana, zet alles op alles om weer ten volle te kunnen leven. Prachtig liefdesdrama, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

DR. KNOCK

Europa, ergens in de jaren vijftig. Een beroepsgokker ontvlucht zijn schuldeisers door op een cruiseschip mee te reizen. Jaren later keert hij terug en bouwt een nieuw leven als arts op. Maar al snel zijn de oude vijanden hem weer op het spoor.

THE PARTY

Wanneer Janet haar promotiefeestje organiseert, hoopt ze op een gezellig samenzijn met haar allerbeste vrienden. Maar in de intieme setting van haar huis komen er opeens allerlei geheimen naar boven, die tot grote confrontaties leiden tussen de vrienden.

ON BODY AND SOUL

Marina werkt in een slachthuis en is het liefste alleen. Ook de pauze brengt ze in haar eentje door. Tot haar baas toenadering zoekt. Het blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze denken: zo hebben ze exacte dezelfde dromen in hun slaap.

INSTANT DREAMS

Herinner jij je ze nog, de kleurige Polaroidfoto’s die in de jaren zeventig en tachtig zo populair waren? Deze film gaat over het moment dat de fotofabriek voorgoed zijn deuren sloot. Een kunstenares, een fotograaf en nog wat fans proberen op hun eigen manier hun dromen in beeld te brengen.

K3 LOVE CRUISE

Haal je regenboogjurkjes maar uit de kast, want de eerste bioscoopfilm van K3 is een feit! De dames gaan mee op een cruise, waar ze een optreden zullen geven. Maar eenmaal op het schip gaat er van alles fout. En dan verschijnt er ook nog een elf met toverkrachten… spannend!