Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

GEK VAN GELUK

Regisseur Johan Nijenhuis weet wel hoe je een goede Nederlandse romcom maakt. In Gek van Geluk lijdt Lena onder een chronisch gebrek aan liefde, waardoor ze geen enkele inspiratie meer heeft als liedjesschrijfster. Haar beste vriendin besluit een acteur in te huren, zodat de passie weer oplaait voor de kunst en voor de kus. Lekker lachen met Plien van Bennekom en Carly Wijs.

WONDERSTRUCK

Ben verliest zijn moeder na een tragisch ongeluk en trekt in bij zijn oom en tante. Rose voelt zich eenzaam en plant een reisje naar New York, om haar idool te ontmoeten. Al snel kruisen de wegen van Ben en Rose elkaar. Heel bijzonder, want Ben leeft in 1977 en Rose in 1927… hoe is dit mogelijk? Sfeervol verhaal over tijdreizen.

PADDINGTON 2

Het über-Britse beertje Paddington is terug. In een sjieke Londense wijk is hij een graag geziene gast. Wanneer zijn tante Lucy haar honderdste verjaardag viert, zoekt Paddington naar een manier om geld te verdienen voor een cadeautje. Maar natuurlijk gaat er van alles mis tijdens die bijzondere bijbaantjes. Heerlijke familiefilm met een grote rol voor publiekslieveling Hugh Grant.

THELMA

Thelma is een knappe Noorse studente die is opgegroeid op het platteland. In Oslo wordt ze stapelverliefd op studiegenote Anja. Terwijl ze worstelt met haar seksualiteit, merkt ze dat ze paranormale gaves heeft. Wanneer haar visioenen en aanvallen steeds heftiger worden, verdwijnt Anja opeens. Superspannende en stijlvolle paranormale thriller met een vleugje science-fiction.

DE FAMILIE SLIM

Max is de jongste zoon van het gezin Slim, een echte uitvindersfamilie. Maar als benjamin voelt hij zich vaak minder dan zijn familieleden, die volgens hem veel intelligenter zijn. Maar wanneer Max er door omstandigheden opeens alleen voor komt te staan, blijkt dat hij veel sterker én slimmer is dan hij denkt. Superleuke avonturenfilm voor jong, maar ook heus wel een beetje voor oud.