Weer of geen weer, deze week gaan er weer een hoop fijne films in première. Een goede reden om één van de vele Amsterdamse filmtheaters te bezoeken!

Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet.

COCO 3D

Wat als je een héle grote droom hebt, maar je familie is het er niet mee eens? Dat overkomt Miguel, een klein jochie dat dolgraag muzikant wil worden. Zijn ouders verbieden hem om gitaar te spelen en zetten hem aan het werk in hun schoenmakerij. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en op de Mexicaanse Dag van de Doden gaat Miguel naar het graf van zijn overgrootvader, volgens hem de beste zanger ooit. Onweerstaanbare animatiefilm van Pixar, die zowel voor een lach als een traan zorgt.

BAD MOMS 2

Sex, strippers, schaamhaar en heel veel drank. De dames uit Bad Moms zijn terug in een aanstekelijk vervolg vol foute grappen en grollen. Compleet murw gebeukt door alle voorbereidingen voor de Kerst, besluiten ze samen eens lekker de bloemetjes buiten te zetten. Maar wat als hun éígen moeders opeens onverwacht voor de deur staan? Lachen tot je erbij neervalt, bij deze heerlijke comedy.

ESCAPE ROOM

Het lijkt zo’n goed plan: een verjaardagsfeestje in een Escape Room. Maar terwijl de tijd wegtikt, wordt pijnlijk duidelijk dat het geen spelletje is, dat hier wordt gespeeld, maar bittere ernst. De deelnemers moeten door een mijnenveld van gruwelijkheden, om een kansje te maken ooit weer de buitenlucht te zien. Lekker smerige horror in de stijl van Saw.

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE

Het debuut van de Vlaamse schrijfster Griet Op den Beeck schreeuwde om een verfilming, en die is er nu. Dertiger Eva probeert op gelaten wijze te ontsnappen aan een disfunctionele jeugd. Haar moeder zit haar voortdurend in haar nek en in de liefde wil het maar niet lukken. Liever helpt ze andere mensen, zodat ze niet aan haar eigen sores hoeft te denken. Maar is dat wel de juiste manier om te leven?

THE KILLING OF A SACRED DEER

Een arts van middelbare leeftijd leeft voor zijn werk en zijn gezin. Maar wie is die vreemde tienerjongen die hem telkens in het ziekenhuis opzoekt? De ogenschijnlijk onfeilbare dokter blijkt een duister geheim te hebben, dat hem achtervolgt. Dit inktzwarte mysterie van Giorgos Lanthimos (The Lobster) ontvouwt zich als een Griekse tragedie: de personages zijn allemaal gedoemd tot een tragisch noodlot.

IL COLORE NASCOSTO DELLE COSE

Teo heeft het allemaal; een succesvolle carrière, een lieve echtgenote en een mooie minnares. Emma heeft een zwaarder bestaan: sinds ze blind werd heeft haar leven nog maar weinig kleur. Tot het moment dat deze totaal verschillende mensen als een blok voor elkaar vallen: dan opent zich een prachtige wereld voor hen die ze allebei op hun manier kunnen ‘zien’.