ichi-E is al jaren een hotspot voor BN’ers en een begrip bij Amsterdammers. Ook ‘de buurtjes’ van de ArenA zijn er regelmatig te vinden. Speciaal voor Mokum Magazine delen zijn hun recept voor een overheerlijke Sake Avocado Yukke, oftewel een salade met verse (rauwe) zalm.  

Benodigdheden:

 – 1 appel

– 1 komkommer

– zout

– peper

– olijfolie

– 1/5 avocado

– 100 gram verse rauwe zalm

– 1 citroen

– 1 juliennepeper

– zwarte tobiko

 Bereiding:

Snijd de appel, halve avocado en komkommer brunoise (in blokjes). Ook de zalm mag je brunoise of julienne (in reepjes) snijden. Bestrooi de zalm met peper, zout en olijfolie. Neem een ronde steker (een vormpje) en doe hierin onderop de brunoise van appel en komkommer. Hier bovenop komt de gesneden avocado. Druk dit in z’n geheel aan. Leg de gesneden zalm er bovenop. Pers de citroen en giet ongeveer 5 mililiter citroenspa over de zalm heen. Maak het geheel af met een topping van zwarte tobiko (viskuit op smaak gebracht met het inkt van een inktvis) en juliennepepers.

Itadakimasu (eet smakelijk)!